Afbeelding
Henri Elskamp

56e Veluwe Herfstkleurenwandeltocht "WIOS Epe"

· leestijd 4 minuten Sport

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober a.s. organiseert de Wandelsportvereniging "WIOS Epe" haar succesvolle Veluwe Herfstkleurenwandeltocht te Epe/Wissel.

In dit weekend kan er weer gewandeld worden door de prachtige bossen en landgoederen in de omgeving van Epe. De vereniging heeft een vijftal routes uitgezet variërend van 5 t/m 30 kilometer. Ook dit jaar hopen wij weer rond duizend wandelaars te begroeten. Ook Nordic Walking wandelaars zijn van harte welkom!!

Vorig jaar waren er 819 deelnemers en het jaar ervoor 1232. Een goede deelname staat bij goed wandelaar. Met een heerlijk najaarszonnetjes trekken de mensen er eerder op uit, dan het bewolkt en miezerig is. Op een prachtige locatie, gelegen aan de bosrand van Epe/Wissel, vrij van het verkeer ligt de Kampeerboerderij "De Berghoeve", welke beide dagen weer zal fungeren als start- & finish locatie voor de Veluwe Herfstkleurentocht. De uitgezette routes gaan afhankelijk van de te lopen afstand door prachtige bossen, heidevelden, natuurgebieden, gelegen op de landgoederen Welna, Tongeren en “Het Geldersch Landschap”. De omgeving rond de startplaats is zo mooi dat we ook nu hebben gekozen om alle rustplaatsen bij de start- & finishlocatie te houden. Er worden een drietal lussen uitgezet van 10 km en twee lussen van 5 km, waarmee alle afstanden van 5-10-15-20 en 30 km mee samengesteld kunnen worden. De route van 5 km is circa 70 minuten wandelen, 10 km – 150 minuten, 15 km – 3 uur, 20 km – 4 uur, 30 km – 6 uur. De routes zijn gemarkeerd met gekleurde bordjes, rood betekent rechtsaf, geel linksaf en wit rechtdoor. Verder krijgt u een beknopte routebeschrijving mee. Op splitsingen van afstanden treft u duidelijke borden aan.

We hopen dat ook dit jaar weer vele paddenstoelen langs de routes staan. We hebben leuke zoekplaatjes op papier om de juiste naamgeving erbij te zoeken.

De start is beide dagen starten vanaf 9.00 uur tot uiterlijk voor de 30 km tot 10.00 uur, 20 km tot 12.00 uur,15 km tot 13.30 uur, 10 km tot 14.00 uur en de 5 km tot 14.30 uur. De startplaats is bij kampeerboerderij “De Berghoeve”, Veenweg 9 (8162 RJ) te Epe/Wissel. Aan de wandeltocht kan deelgenomen worden door iedereen vanaf 4 jaar. U mag zelf u afstand kiezen, maar voor de 10 km geldt een minimum leeftijd van 8 jaar, de 15 km 10 jaar, de 20 en 30 km 12 jaar. U, hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging of bond om deel te nemen. Iedereen is van harte welkom! Honden zijn van harte welkom, mist ze aangelijnd zijn. Voor deze viervoeters zal er weer een traktatie zijn, aangeboden door Dier All-in uit Epe. Ook Nordic Walking wandelaars zijn van harte welkom. Van deze uitnodiging wordt door Nordic Walkers ruimschoots gebruik gemaakt. Het is een ééndaagse wandeltocht, die zowel op zaterdag als zondag georganiseerd wordt, maar u kunt u twee dagen komen wandelen op bijvoorbeeld verschillende afstanden.

Korting voor gezinnen!!

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per persoon. Wil men na afloop van de wandeling een leuke herinnering ontvangen in de vorm van een medaille betaalt men € 1,50 extra. We hebben een leuke serie herinneringen op voorraad, sommigen nog eigen ontwerp. Daarnaast een aantal standaard medailles met halskoord (speciaal voor de jeugd) met een leuke kleuren afbeelding er op gerelateerd aan de wandeltocht. Leden van erkende wandelsportbonden (KWBN) hebben € 1,00 reductie op het inschrijfgeld.

Ook de gezinskaart is dit jaar weer van kracht. Deze gezinskaart geeft een flinke korting op het inschrijfgeld. De vereiste is wel dat een gezin bestaat uit minimaal 4 personen, waaronder 1 kind en 1 volwassen en maximaal 7 personen. Zij betalen slecht € 10,00 per gezin, exclusief eventuele herinneringen. Bij meer dan 7 personen koopt men twee gezinskaarten of een los kaartje erbij. Voor leden is dit bedrag zelfs € 7,50. Een extra stimulans om het eerste weekend van oktober er gezellig met uw gezin (oma/opa, kinderen en kleinkinderen) te komen wandelen in de mooie omgeving van Epe.

Inschrijven via de website www.wios-epe.nl heeft voordelen!

Ook dit jaar is het mogelijk om in te schrijven via de website van de vereniging. Wandelaars die hier gebruik van maken hoeven niet te wachten bij het inschrijven. Als er voldoende gebruik van gemaakt wordt, komt er een aparte inschrijftafel voor de voorinschrijvingen via de website. Uw inschrijfkaart ligt daar klaar voor U.

Startplaats: Hoe te bereiken

Vanaf de A28

Amersfoort - Zwolle, afslag Epe/Nunspeet - Oost

Vanaf de A50

Arnhem - Zwolle, afslag Epe/Nunspeet

Vanaf deze afslagen borden richting Epe volgen, totdat u grote borden tegenkomt met de tekst: "Wandeltocht WIOS EPE"

De borden zijn circa 50 x 70 cm groot en wit van kleur met blauwe opdruk.

Fietsers kunnen het beste bordjes volgen richting Wissel en vervolgens de VVV-borden met de tekst "Campings Wissel", gevolgd door bordjes met de tekst Kampeerboerderij "De Berghoeve".

Degenen die met het openbaar vervoer komen, kunnen hierover inlichtingen krijgen bij het secretariaat van de vereniging. Vanuit Zwolle en Apeldoorn moet u de Veluwelijn 202/203 hebben van Syntus. U, dient dan uit te stappen bij halte "De Klaarbeek" .Van daaruit is het circa 5 km lopen naar de startplaats, maar u kunt ook gebruik maken van een pendeldienst tegen een kleine vrijblijvende vergoeding. Deze rijdt alleen als u zich van te voren, doch uiterlijk vrijdag 6 oktober a.s. voor 21.00 uur aanmeldt bij het secretariaat van de vereniging, met vermelding van de aankomsttijd.

Naast het wandelen zijn er bij de start-, rust-, en finishlocatie weer diverse nevenactiviteiten. Hier zijn we mee begonnen tijdens ons 40-jarig jubileum in het jaar 2000 en zullen dit zeker voortzetten. Wij zullen weer onze uiterste best doen, om er voor u een gezellige dag van te maken.

Met zijn circa 40 medewerkers(sters) staan we weer gerant voor een goede organisatie van begin tot eind. De catering hebben wij in eigen handen, zodat wij alles tegen vriendelijke verenigingsprijzen kunnen aanbieden. De medische verzorging is handen van het Rode Kruis, afdeling Epe/Heerde.

Mogen wij u dit jaar ook (weer) begroeten?

Graag tot ziens op 7 en/of 8 oktober 2017

Het bestuur, Wandelsportvereniging "WIOS Epe".

Voor nadere inlichtingen, inschrijvingen of toezending van een uitgebreide folder kan men terecht bij het secretariaat van de vereniging:Hennie Hanekamp, Allendelaan 84, 8161 DC Epe, tel. (0578) 613765 of kijk op onze website www.wios-epe.nl of mail naar hkt@wios-epe.nl