Afbeelding

I.T.F. Taekwon-Do voor junioren en senioren in Epe

· leestijd 1 minuut Sport

Vanaf januari 2013 verzorgt Taekwon-Do School Martowirono iedere donderdagmiddag in gymzaal De Haverkamp (Haverkampsweg 49, Epe) lessen voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Wegens succes van deze jeugdgroep én om ook iedereen vanaf 13 jaar de mogelijkheid te bieden I.T.F. Taekwon-Do te beoefenen, wordt m.i.v. 5 oktober gestart met lessen voor junioren en senioren.

De jeugd van 5 tot en met 12 jaar traint van 16:00 tot 17:00 uur. De junioren en senioren les is van 19:30 tot 20:30 uur.

De junioren, de jeugdige beoefenaar vanaf 13 jaar, wordt nog meer uitgedaagd om de algehele lichamelijke conditie aan te scherpen en om de daadwerkelijke zelfverdediging onder de knie te krijgen. Juist voor deze leeftijdscategorie, het moment dat een nieuwe levensfase begint, is het belangrijk weerbaar te zijn.

Het op latere leeftijd starten met Taekwon-Do is beslist niet uitzonderlijk. Of je nu 20, 30 of 40+ bent, de instroom is voor een ieder en op ieder moment mogelijk. De instructeurs houden te allen tijde rekening met de fysieke gesteldheid / belastbaarheid en de capaciteiten van de beoefenaar. De ervaring leert dat ook de iets oudere beoefenaar gebaat is bij de Taekwon-Do training en daarin plezier ervaart. Door het regelmatig beoefenen van Taekwon-Do worden namelijk niet alleen je verdedigingscapaciteiten ontwikkeld, maar verbeter je ook je motoriek en de algehele lichamelijke conditie. Ook concentratie en reactievermogen worden bevorderd.

De lessen worden verzorgd door de instructeurs Claudia Martowirono en Raymond Eikema. Beiden beoefenen ruim 25 jaar de sport, zijn internationaal gediplomeerd, zijn 5de Dan en hebben ruimschoots ervaring in het lesgeven.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan langs op donderdag 5 oktober in gymzaal De Haverkamp (Haverkampsweg 49, Epe). Trek gemakkelijk zittende sportkleding aan en doe mee! Tijdens de les zullen diverse facetten van het Taekwon-Do aan bod komen.

Voor meer informatie over Taekwon-Do in het algemeen en over Taekwon-Do School Martowirono in het bijzonder, zie www.tkdweb.nl