Liefst 565 dieren op 25e IJsselvliedtshow op 23 en 24 september

· leestijd 1 minuut Sport

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september wordt een grote regionale kleindierenshow gehouden in het ruitersportcentrum van Hippisch Hattem aan het Vijzelpad 112 in Hattem. Het is de 25e keer dat de IJsselvliedtshow wordt georganiseerd door Nut en Sport Wezep en omstreken. Een dubbel jubileum, want de vereniging viert dit jaar het 90-jarig bestaan.

Ruim 80 fokkers van hoenders, dwerghoenders, serama´s, siervogels, sierduiven, konijnen en cavia´s hebben hun mooiste dieren ingezonden. Daarbij ook meerdere leden van Sport Veredelt Oldebroek, waarmee Nut en Sport de laatste jaren samenwerkt.

In totaal komen er 565 dieren, die vrijdag 23 september worden beoordeeld door erkende keurmeesters. Hierbij wordt onder meer gekeken naar bouw, type, kleur, haren of veren, staart, tekening en lichaamsconditie en verzorging.

Voor de winnaars van deze schoonheidswedstrijd liggen fraaie prijzen te wachten.

De beoordelingen van elk dier hangen boven de kooien, zodat de fokkers en de bezoekers kunnen zien hoe de dieren op de verschillende onderdelen zijn gewaardeerd.

Het tentoonstellingsbestuur is zeer tevreden over het aantal inzendingen: 35 meer dan vorig. Alle dieren zijn ingeënt tegen de meest voorkomende ziektes; een verplichting die door de landelijke bond is voorgeschreven.

Voor leerlingen in groep 5 van de basisscholen is een kleurwedstrijd georganiseerd. De ingeleverde kleurplaten worden in de zaal opgehangen.

De 25e IJsselvliedtshow wordt vrijdag 23 september om 19.00 uur geopend door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hij zal de hoofdereprijzen uitreiken.

De show is voor publiek geopend op vrijdag 23 september van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 23 september a.s. van 10.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis.