Afbeelding
.

Zo bereid je je goed voor op je eerste zakenreis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Voor het eerst op zakenreis gaan is een spannende ervaring. Met name als je alleen reist kan het voor de nodige stress zorgen. Daarom is het belangrijk dat je goed bent voorbereid voor je vertrekt. Als je alles tot in de puntjes hebt gepland kan dit veel stress ontnemen zodra je vertrokken bent. Hieronder vind je een aantal tips en tricks zodat jij je perfect kunt voorbereiden op je zakenreis en het zo tot een succes kan maken.

Check, check, dubbel check

Het meest vervelende wat je kan overkomen op zakenreis is dat je belangrijke reisdocumenten kwijtraakt. Tegenwoordig printen mensen geen fysieke kopieën uit om verlies te voorkomen, maar ook dit is niet erg handig: wat als je internet het niet doet of de batterij van je telefoon leeg is? Daarom adviseren we je om zowel een fysieke als digitale kopie te maken van je reisdocumenten. Een extra tip is om de documenten in een e-mail aan jezelf te sturen, zodat je alles bij elkaar hebt in een compacte e-mail.

Contact met het thuisfront tijdens je zakenreis

Als jij je ergens in het buitenland bevindt is het prettig als je goed contact kunt behouden met je werkgever en je familie. Voordat je weggaat zul je dus moeten checken of je met je mobiele bundel kunt bellen of internetten in het buitenland. Verder is het ook fijn als je een reisoverzicht maakt voor je gezin, zodat zij bij kunnen houden waar je op dat moment mee bezig bent. Hierdoor zullen ze waarschijnlijk minder stress ervaren en kunnen ze inzien op welke tijdstippen je niet bereikbaar bent. Bovendien voorkom je zo dat je op vervelende tijden wordt gebeld.

Verder is het belangrijk dat je je baas up-to-date houdt. Als je wat tijd over hebt tussen het reizen door is een update goed geplaatst. Deze pauzes zijn de perfecte mogelijkheid om telefoontjes en e-mails bij te houden: zodra je op plaats van bestemming bent heb je hier vaak geen tijd meer voor.

Bespaar brandstofkosten met een tankpas

Of je nou zelf met de auto vertrekt of op locatie een auto huurt, een tankpas is altijd prettig om te hebben. Met een tankpas zakelijk hoef je namelijk niet zelf te betalen voor de brandstof, maar worden de kosten gedekt door je werk. In Nederland is de tankpas overal te gebruiken. Ook in het buitenland zit je met de tankpas goed: de pas is bij zeker 55.000 tankstations in de EU te gebruiken. Met sommige tankpassen is het ook mogelijk om autovloeistoffen, parkeerkosten, voertuigonderhoud en tolwegen te betalen. Of dit voor jou een mogelijkheid is dien je met je werkgever te bespreken.

Ook als je reist met het openbaar vervoer kun je gebruik maken van een tankpas zakelijk. Tankpassen kunnen namelijk ook voordeel bieden voor de trein en ov-fietsen. Zo zie je maar dat je met een tankpas veel kosten kunt besparen. Op zakenreis is het van belang om je uitgaven goed bij te houden, aangezien deze reizen vaak duur zijn.