Afbeelding
Foto: De Hattemer

Evert-Jan & Janny van den Brink 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Evert-Jan en Janny van den Brink vierden op maandag 4 maart dat zij 60 jaar met elkaar in de echt zijn verbonden. Het is duidelijk waar maandag in De Hof van Blom feest wordt gevierd. Een grote boog met ballonnen staat voor de deur. Binnen in het huis is het een waar bloemenparadijs. De liefde viert hoogtij na 60 jaar huwelijk. Op de kast staan de vele gelukwensen die het diamanten huwelijkspaar voor deze bijzondere mijlpaal ontving. Ook Locoburgemeester Margriet Brouwer kwam op de koffie om het echtpaar te feliciteren. 

Het hartelijke ontvangst is iets wat Evert-Jan (82) en Janny (80) typeert. Niet voor niets ging Evert-Jan jaren langs de deuren met zijn rijdende wagen en later als kaasboer. Als jongste zoon uit een gezin van 7 kinderen uit Zalk was hard werken Evert-Jan met de paplepel ingegoten. Eerst als boerenknecht, maar toen zwager Jan Agterhuis hem in 1963 opbelde dat er een plekje vrijgekomen was als melkboer in Hattem twijfelde hij geen moment.

Tijdens zijn werk op de boerderij kwam hij in contact met de dochter van de melkrijder en haar vriendin Janny uit Hattem. Evert-Jan liet zijn oog vallen op de knappe Janny Tromp. “Het was liefde op het eerste gezicht.” Toen hij haar later tijdens zijn werk als melkboer bij het ouderlijk huis aan de Hogenkamp weer tegenkwam was de verkering snel een feit. Janny werkte toen bij een sigarettenhandelaar aan de Apeldoornseweg. Na anderhalf jaar verkering werd er getrouwd en een huis gekocht in het Rode Dorp. Deze werd na een aantal jaren ingeruild voor een huis met grote schuur aan de Tweede Industrieweg. Van daaruit floreerde het bedrijf. Evert-Jan vertelt dat hij in totaal 4 rijdende winkels heeft gehad. “Het omgaan met mensen vond ik prachtig, anders hou je het in dit vak niet zo lang vol.” 

Hard werken, mensen helpen en sportief bezig zijn is wat bij het echtpaar Van den Brink past. Evert-Jan kon net als zijn beide zonen goed schaatsen. In 1985 werd zelfs de Elfstedentocht gereden. Toen de supermarkten in opkomst kwamen en de handel van de rijdende winkels terugliep ging Evert-Jan in navolg van zijn zonen langs de deuren om kaas te venten. “Het werk langs de deuren en het contact met mensen lag mij geweldig.”Evert-Jan en Janny blikken terug op mooie jaren, ook al was het niet altijd rozengeur en m aneschijn. “We hebben een mooi leven gehad en nu nog. We zijn tevreden en kunnen elkaar niet missen. We hebben het prima voor elkaar”. Het echtpaar kreeg twee zonen en een dochter en zijn (over)grootouders van 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Het diamanten huwelijksjubileum wordt gevierd met familie en vrienden met een gezellig feest in de Bouwakker. Foto en tekst: De Hattemer.