Afbeelding
Foto: gemeente Epe

Gemeente Epe doet mee aan ‘Orange the World’

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Gemeente Epe doet samen met omliggende gemeenten mee aan de ‘Orange the World’ campagne 2023, de wereldwijde campagne tegen vrouwengeweld. 

Vanaf afgelopen zaterdag wordt er door de gemeente aandacht gevraagd voor dit belangrijke onderwerp door een speciale vlag te hijsen bij het gemeentehuis aan het Marktplein. Het thema van de campagne is dit jaar “Veilig, overal en altijd”. Hiermee wil ‘Orange the World’ benadrukken dat geweld tegen vrouwen op allerlei plekken voorkomt, zoals op straat, op het werk, op school en zelfs thuis. De gemeente Epe vindt het belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt bij de strijd tegen geweld. Geweld tegen vrouwen en meisjes, maar ook tegen de rest van de samenleving. Gert van den Berg, wethouder van onder andere zorg en welzijn, vertelt: “Om een statement te maken tegen vrouwengeweld, kleurt de wereld deze week oranje. Als gemeente dragen we daar graag aan bij.”

Melding doen
De gemeente Epe werkt op gebied van veiligheid en openbare orde samen met vele partners. Professionals maar zeker ook met de inwoners die omkijken naar elkaar en melding doen op het moment dat zij onveiligheid ervaren. Zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Inwoners kunnen via www.epe.nl/meldingdoen een melding doen. Bijvoorbeeld van mensen die overlast veroorzaken, verwarde personen of situaties waardoor zij zich onveilig voelen. Ook staan er op de website van de gemeente diverse links die inwoners verwijzen naar Veilig Thuis. Daar kunnen zij terecht voor advies/melding over huiselijk geweld of mishandeling via 0800-2000 en naar Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000. 

Naast deze wereldwijde actie besteedt de gemeente Epe veel aandacht aan veiligheid. “Dagelijks zijn er boa’s en wijkagenten op straat die in directe verbinding staan met de inwoners van onze gemeente. Er zijn vele professionals die zich richten op het voorkomen van problemen met jeugdigen en/of volwassenen.” De ‘Orange the World’ campagne duurt van zaterdag 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot zondag 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. De vlag voor het gemeentehuis blijft tot en met 10 december gehesen.