Afbeelding
.

Han Verhoeven Klimaatburgemeester gemeente Heerde

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE– Han Verhoeven mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Heerde noemen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol door inwoners met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Een Klimaatburgemeester is een inspiratie voor de wijk, vereniging of collega’s. Iemand die zelf klimaat bewuster wil leven en zich inzet om ook anderen te inspireren mee te doen. Uiteindelijk gaan 245 Klimaatburgemeesters in 156 gemeenten aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren. Han Verhoeven uit gemeente Heerde is één van hen. Han (60) is een duurzame doener. Als Klimaatburgemeester wil zij een voorbeeld zijn voor anderen om een duurzamer leven te leiden. “Alle stappen naar een duurzame wereld tellen. We hebben iedereen nodig bij de bestrijding van de klimaatcrisis. Hoe zijn we goede voorouders? Wat voor wereld willen we de generaties na ons nalaten? Dat is wat mij bezighoudt en inspireert om actief te zijn als Klimaatburgmeester.”

Nationale Klimaatweek 

In 2030 dient de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Deze doelen kunnen alleen gehaald worden bij gezamenlijke inzet: overheid, bedrijven, organisaties en alle inwoners van Nederland. Gelukkig gebeurt er al veel in de samenleving. Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de aandacht gevestigd op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven die worden georganiseerd door inwoners, bedrijven en gemeentes. De NKW vindt plaats van 30 oktober tot en met 5 november en wordt afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, bij Klimaatburgemeester Aïcha Raqibi in Rotterdam. Gedurende de Nationale Klimaatweek worden er vele activiteiten in het hele land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Meer informatie over de Nationale Klimaatweek is te vinden op www.nkw2023.nl.