Afbeelding
Foto: de sfeerbeelden, let op; deze geven een sfeer in de openbare ruimte weer. Niet alles komt later in werkelijkheid precies zo terug.

Meedenken over openbare ruimte centrumplan

Algemeen

HEERDE- Het duurt nog even voordat in het vernieuwde centrum van Heerde lantaarnpalen en bankjes geplaatst kunnen worden. En nieuwe bomen en struiken de grond in gaan. Toch kijkt de gemeente Heerde alvast vooruit naar het moment dat de sloop- en bouwwerkzaamheden zijn afgerond. 

Welke sfeer willen inwoners dan ervaren in het vernieuwde deel van het centrumgebied? Daarom vraagt de gemeente Heerde aan al haar inwoners om hun mening. Dat doet zij via het platform www.samenwerkenaanheerde.nl. Inwoners kunnen daar twee sfeerschetsen bekijken, die een indruk geven van hoe het vernieuwde deel van centrum van Heerde eruit zou kunnen zien. Met een duim kan aangegeven worden welke sfeerimpressie de voorkeur heeft.

Inwonerswerkgroep

Een werkgroep, bestaand uit centrumondernemers, centrumbewoners en leden van de stichting Vrienden van het van Meurspark, heeft de twee themaposters samen met de gemeente Heerde ontwikkeld. De ene schets heeft de naam ‘Toekomstbestendig Heerde’, de andere schets heet ‘Verbinden en ontmoeten’. Het college van B&W gebruikt de uitslag om te bepalen welke sfeerposter de gemeente gaat gebruiken als inspiratie voor het inrichten van de openbare ruimte.

Het plan om het centrum van Heerde te ontwikkelen is er al langere tijd. Samen met Van Wijnen en 3 andere particuliere grondeigenaren werkt de gemeente Heerde aan een goede en duurzame inrichting van de openbare ruimte en voldoende parkeergelegenheid voor het dorpscentrum van Heerde. De plannen worden steeds concreter. Onlangs kon gereageerd worden op het ontwerp bestemmingsplan.