Afbeelding
.

Tellen voor het goede doel

Algemeen

OENE- Telkens in kleine groepjes waren leden van Lions Club Oene Gelre druk met het tellen van verzamelde DE-waardepunten. 

Een hele klus, omdat ook de ingezamelde munten en bankbiljetten aan oud- en vreemd geld mee werden geteld. Zoals elk jaar had Lions Club Oene Gelre ook nu aangehaakt bij de landelijke Lions campagne om de voedselbanken te voorzien van pakken koffie als aanvulling op de standaard pakketten. Douwe Egberts beloont op ruimhartige wijze de verzamelde DE-ounten met extra pakken koffie. Gelijktijdig werd ook oud en vreemd geld ingezameld om ondermeer oogoperaties in Nepal mogelijk te maken. Lions Club Oene Gelre had in deze regio een beroep gedaan op de lezers om DE-punten, alsmede oud- en vreemd geld in te zamelen. Hiervoor stonden in de maand december en begin januari op een aantal locaties speciale inzamelboxen. Na het tellen van de waardepunten, munten en bankbiljetten waren de Lions blij met het behaalde resultaat. De Voedselbank in deze regio krijgt enkele honderden pakketten koffie en met de opbrengst van de munten en biljetten kunnen in Nepal maar liefst 55 oogoperaties worden uitgevoerd.

“Zo blijkt maar weer dat het motto van de regionale Lions Club Oene Gelre ‘we serve’ niet alleen slaat op hulp aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis.”