Afbeelding
Foto: .

Tips tegen het bestrijden van ongedierte

· leestijd 1 minuut Algemeen

Eens in de zoveel tijd een beestje tegenkomen in je huis hoeft nog niet te betekenen dat je een plaag hebt. Kom je op tijd in actie dan kun je voorkomen dat het ongedierte uitgroeit tot een plaag. Is de plaag al aan de hand dan is het niet verstandig om gelijk naar chemische bestrijdingsmiddelen te grijpen. Aan te raden is om eerst naar een milieuvriendelijke oplossing te zoeken. Ongediertebestrijding Almere kan jou hierbij helpen.


Houd het ongedierte buiten je huis

De meest milieuvriendelijke manier om ongedierte bestrijden is te voorkomen dat het ongedierte binnen je huis komt. Dat betekent kieren en naden dichten zodat knagende beestjes geen kans maken. Let op dat een muis al genoeg heeft aan een gaatje van een halve centimeter. Daarnaast komen vliegende insecten zoals muggen niet bloed bij je prikken als je bij je deuren en ramen horren plaatst. Voedsel trekt altijd dieren aan en daarom doe je er verstandig aan om voorraden van voedsel te sluiten. Ruim daarnaast altijd de etensresten op en laat niets slingeren. Kleine beestje zoeken met name vochtige plekken op om te nestelen. Zorg daarom dat je een goede ventilatie hebt en vermijd altijd rommelige hoeken. 

Maak gebruik van natuurlijke vijanden

Je kunt beter een natuurlijk vijand inschakelen tegen ongedierte dan chemische middelen gebruiken. Staat een ongedierte op het menu van een ander dier dan is dit dier natuurlijk jouw beste vriend. Zo zijn bladluizen te bestrijden met lieveheersbeestjes, eten de spinnen muggen en zilvervisjes en jaagt de kat op de muizen. Ook is het mogelijk om planten te gebruiken als natuurlijke vijand van ongedierte. Lavendeltakjes zijn goed tegen fruitvliegjes en maak van je tuin een vakantieoord voor vogels, egels en kikkers. Zij zijn namelijk dol op muggen, slakken en wespen. 

Ook jij bent een natuurlijke vijand van ongedierte in huis

Jij bent ook een natuurlijke vijand van ongedierte. Soms kun je heel eenvoudig zelf een nest of een beestje in huis of in de tuin weghalen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een vliegenmepper of een mechanische val. In de winkel kun je voor diverse plaagdieren veilige vallen vinden om ongedierte te bestrijden. Het beste is om vallen te vermijden met gif, want je wilt de dieren niet onnodig laten lijden. Ook is het beter om verboden vallen te vermijden zoals lijmplankjes.