Afbeelding
Foto: .

Nieuwe koffiemachine op het werk? Hier moet je aan denken!

· leestijd 1 minuut Algemeen

In Nederland zijn we echte koffiedrinkers. De meeste mensen drinken wekelijks wel enkele koppen koffie. Er zijn ook mensen die dagelijks meerdere koppen drinken. De meeste koffie wordt echter op het werk gedronken. Koffie staat voor productiviteit, gastvrijheid en gezelligheid. Op kantoor mag een goede koffievoorziening dan ook niet ontbreken. Maar hoe maak je een keuze als het aanbod zo groot is? Koffiemachine kantoor: waar moet je aan denken?

Inventariseer de huidige problemen

Er is natuurlijk een reden waarom je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine. Bedenk daarom eerst goed waar het bij de huidige aan ontbreekt. Hoe is de koffievoorziening op kantoor nu geregeld? Bij welke leverancier? Hoe lang loopt dit contract nog? Kan het contract zomaar verbroken worden? Wat is er minder prettig aan deze koffievoorziening en wat zou je wel graag willen zien in een nieuwe koffiemachine?

Op basis van die informatie wordt het een stuk eenvoudiger om de juiste koffiemachine te vinden. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om deze vragen aan de medewerkers te stellen. Zij zullen immers de machine het vaakst gebruiken. Leg mogelijke problemen bloot en gebruik deze om de perfecte koffiemachine te kiezen.

Denk aan duurzaamheid

Duurzaamheid is misschien wel hét sleutelwoord in het bedrijfsleven anno nu. Waar hier twintig jaar geleden nog nauwelijks over gesproken werd, zien we nu dat dit steeds serieuzere vormen aan gaat nemen. Ook het kabinet hamert op duurzame bedrijven. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven nu en in de toekomst veranderingen door moeten gaan voeren. Om zo samen te zorgen voor een groenere wereld. Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat ook de kleinste veranderingen hierin een belangrijke rol spelen? Zo ook de inkoop van een nieuwe koffievoorziening.

Houd hierbij rekening met de eisen die nu en in de toekomst gelden op het gebied van duurzaamheid binnen de organisatie. Kies voor een koffieleverancier die op verschillende manieren meewerkt aan de duurzaamheid van het bedrijf. Zo ben je al helemaal klaar voor de toekomst.

Welke drankjes zijn favoriet?

Ook is het belangrijk om na te gaan wat de favoriete drankjes van de medewerkers zijn. Dit verschilt per bedrijf. Zo zijn er ook bedrijven die met name uit theeliefhebbers bestaan. Drinkt men liever een traditioneel kopje koffie of zien we dat de voorkeur vooral naar de wat ‘luxere’ koffiesoorten gaat? Denk bijvoorbeeld aan een latte macchiato of een espresso. Vraag jezelf af hoeveel soorten je moet aanbieden en of dit ook echt gedronken gaat worden. Zo is er voor iedereen een heerlijk kopje koffie op het werk. Interessant om bij stil te staan voor de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. 

Denk aan onderhoud en schoonmaaktijd

Nog regelmatig wordt er voor een zeer luxe koffieautomaat gekozen, maar vergeet men hoeveel werk hierbij komt kijken. Gebruik je bijvoorbeeld een koffiemachine waar verse melk in gebruikt wordt? Dan betekent dit dat er dagelijks enorm veel gereinigd moet worden. Is er weinig tijd voor onderhoud en schoonmaak? Vraag jezelf dan af of een andere koffiemachine geen betere optie is.