Afbeelding
.

Veel paarden en honden bij de Hubertusrit

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- De Hubertusrit in Epe op zaterdag 5 november loopt weer vol met paarden, mensen en honden. De belangstelling voor deze natuurtocht komt uit het hele land en daarbuiten. 

Meer dan 150 paardenliefhebbers komen graag naar Epe op uitnodiging van de Hippische Vereniging. Deze heeft opnieuw een tocht uitgezet van circa 20 km door de schitterende natuur in herfstkleuren. Uniek daarbij is dat de deelnemers bij de Ossenstal worden ingezegend door pastoor Huitink uit Nunspeet. Omdat Sint Hubertus als beschermheilige van de jacht wordt gezien staat deze symbool voor deze tocht. Jacht moet tijdens deze tocht worden opgevat als de verbinding met de natuur. Dezelfde symboliek geldt voor de inzegening. De pastoor wenst daarbij de deelnemers en hun dieren alle goeds toe tijdens de rit en hun leven. Omdat het inzegenen van mensen en dieren in deze omgeving best uniek is kunnen toeschouwers zichzelf en hun honden ook laten zegenen. Voor veel mensen geeft deze spirituele uiting een goed gevoel en ondersteuning in hun leven. Bij de Hubertusrit hoef je hiervoor niet naar de kerk maar komt de kerk naar de Ossenstal. En je hoeft je hiervoor niet aan te melden. De deelnemers aan de rit hebben hun gebruikelijke stop bij de Ossenstal. Hier worden de paarden verzorgd en krijgen de deelnemers een wildhapje en een drankje. Ze worden ingezegend bij het verlaten van de rustplaats. Tijdens de rust spelen Jachthoornblazers de Vlijtbloazers een passend repertoire. Voor wie van natuur en dieren houdt is dit een bijzonder schouwspel. En het open karakter van de rit zorgt ervoor dat iedereen de paarden, koetsen, honden en deelnemers van dichtbij kan bewonderen.

De tocht start tussen 10.00 en 11.00 uur op het terrein van de HVE aan de Officiersweg tegenover de Jagerstee. De rust en inzegening is van 10.30 tot 12.00 uur bij de Ossenstal

De binnenkomst is tussen 13.30 en 15.00 uur op het HVE terrein aan de Officiersweg. Na afloop van de rit kunnen de deelnemers genieten van een wildbuffet bij de Jagerstee.

Kijk voor deelname op https://www.hubertusrit.nl. Voor het inzegenen van honden van toeschouwers is geen opgave nodig.