Afbeelding
.

Bockbier & Wilddag in Heerde

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Zaterdag 29 oktober wordt de Herfst groots gevierd met de Bockbier & Wilddag in Heerde. Proef bockbieren en wildhapjes bij de diverse horecastands, luister naar optredens van bands en blazers en kijk naar demonstraties. 

Tijdens de eerste Bockbier & Wilddag in het centrum van Heerde kan je tal van bockbieren proeven voor slechts 1 euro. Lokale horeca ondernemers hebben een grote verwarmde stand voor de deur waar een proefglas met bockbier kan worden gekocht. Elke stand zal een ander bockbiertje serveren. Daarnaast serveert elke horecastand een wildhapje, ook voor maar 1 euro. Voor kinderen zullen er lekkere hapjes te proeven zijn en er zal van alles te beleven zijn. Op het Dorpspodium, op de Brink en in de Dorpsstraat in Heerde zal muziek te horen zijn, kan je ezeltje rijden en zal er een woodcarving demonstratie zijn. De Grolsch bierkoets komt met paarden door de straten gereden. De Bockbier & Wilddag op zaterdag 29 oktober start in Heerde om 13.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Op het Dorpspodium zal de opening van de Bockbier & Wilddag om 13.00 uur geblazen worden door de Vlijtbloazers uit Wapenveld. De klanken van hun jachthoorn geven een laatste groet aan het wild en de natuur. Perfect om de Bockbier & Wilddag te openen en om daarna de wildhapjes te gaan proeven. Zij hebben hun jachthoorns mee en zullen meerdere keren optreden tijdens deze dag. Daarna is het op het podium de beurt aan Piratenkoor de Zingende Padd’n die met hun manschappen en begeleiding shanty liederen zullen zingen. Ondertussen is het dweilorkest de Iesselbloazers uit Veessen gearriveerd om vrolijke deuntjes te spelen in de Dorpsstraat en rond 14.30 uur bij het podium. Dit rasechte dweilorkest speelt bekende nummers die lekker in het gehoor liggen en natuurlijk meezingers. Om 15.00 uur is Veessen vertegenwoordigd met de One Night Stand Blues Band. The One Night Stand is een kleine bluesband, die in alle eenvoud (h)eerlijke blues speelt. Denk hierbij aan klassiekers van BB king, Eric Clapton, Muddy Waters, maar zeker ook aan blues artiesten van deze tijd zoals Keb’ Mo en Johnny Lang. Met een eenvoudige setup; een paar (akoestische en elektrische) gitaren en zang brengen ze de blues terug naar de essentie. 

Optredens 

Het inmiddels bekende koor dat zichzelf ‘De Mannen’ noemt, getooid in witte overhemden en rode bretels, ontbreekt ook niet tijdens de Bockbier & Wilddag. Koor is nauwelijks de juiste omschrijving voor deze vierstemmige vocal group waarvan het onmiskenbare plezier onmiddellijk overslaat op het publiek. Ze treden om 16.45 uur op, op het Dorpsplein en later nog eens bij de Brink. En dan is het op het Dorpsplein al tijd voor de afsluiter die drie uur zal spelen. Niets minder dan de in Heerde wel bekende JPR Strinxband zal optreden op het Dorpspodium! Helaas heeft de band eerder dit jaar te kennen gegeven te stoppen, dus dit kan zo maar het laatste optreden in Heerde betekenen. Wat mag je verwachten? Gewoon een lekkere liveband met een rauwe sound à la Stones en Brood in de 70’s. Met zanger en frontman, Jurrian Bijsterbosch, bekend in Heerde van coverband De Trixies, in de gelederen, gaat het repertoire van o.a. The Who, Aerosmith, Black Sabbath, R.E.M. terug naar The Rolling Stones, Tom Petty, The Beatles en Neil Young. Jonge kinderen die niet zo van wildhapjes houden en nog geen bockbier mogen, zijn zeker ook welkom. Ranja, marshmallows en andere lekkere hapjes zullen er voor kinderen zijn. En ze zullen zeker onder de indruk zijn van de Grolsch Bierkoets die met paarden en houten biertonnen door de straten rijdt. Als ze zelf willen rijden, dan kan dat door tegen een kleine vergoeding te gaan ezeltje rijden. Spektakel is te zien op de Brink als je gaat kijken naar de Nederlands Kampioen wood carving die met een motorzaag figuren zal zagen tijdens demonstraties. De organisatie bedankt de Jan Nienhuisvereniging en het Ondernemersfonds Gemeente Heerde voor het mede mogelijk maken van dit nieuwe evenement. Wil je je naam verbinden aan dit evenement? Het is nog mogelijk om een banner bij het Dorpspodium te sponsoren; neem dan contact op met Visit Heerde: info@visitheerde.com