Afbeelding
Foto: .

Kom sporten bij de RSG

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Twee sportdocenten van de RSG N.O. Veluwe, Bas van Beek en Raoul Jessurun, organiseren vier verschillende sportactiviteiten om zoveel mogelijk kinderen in de voortgezet onderwijs leeftijd op vrijwillige basis aan het sporten buiten schooltijd te krijgen. Hiervoor hebben de heren subsidie aangevraagd bij de gemeente Epe én gekregen. 

Aankomende dinsdag om 15.00 uur vindt de aftrap plaats op het sportveld van de RSG aan de Schotweg 1. Zeven teams gaan de sportieve strijd met elkaar aan op het gebied van voetbal. Er is een toernooi op het veld, in de zaal en in de pannakooi en er is een prijs voor de hoogste score bij het voetbal darts. “We hebben een waardebon van 50 euro.” Er zijn twee redenen voor het organiseren van de activiteiten. “Na corona mocht er weer gesport worden. We zijn gaan mountainbiken tijdens de Herfstvakantie en dat was een groot succes. Dertig kinderen deden mee”, legt Bas van Beek, “Daarnaast hadden we vorig jaar een project waarbij leerlingen een evenementenbureau vormde en daarmee een sportinstuif organiseerde voor de basisschoolleerlingen. Daar kwamen 50 leerlingen op af.” Beide activiteiten deed Raoul en Bas beseffen dat ze vaker iets voor leerlingen in de middelbare schoolleeftijd wilden organiseren. De tweede activiteit is op 24 januari. Dan wordt er in de hal van de school gedart. “Met muziek en lampen erbij. We denken dat we daarmee een andere groep kinderen aantrekken.” 

Lasergamen, dat wordt de derde keer gedaan. Op dinsdag 21 maart gaan de teams de strijd met elkaar aan. “De RSG heeft een set van tien laserwapens met helmen aangeschaft en daarmee gaan we lasergamen door de gehele school.” De laatste activiteit is op 30 juni. 

Dan staat er een complete opblaasbare buikschuifbanen en stormbaan klaar. 

“Als het een succes is, willen we ook volgend jaar deze activiteiten organiseren!” Bas benadrukt: “Wat ons leuk lijkt dat er ook andere kinderen komen dan van de RSG. Bijvoorbeeld leerlingen van andere middelbare scholen die wel in Epe wonen. Ze zijn allemaal van harte welkom!” Als je je wilt opgeven dan kan dat via Bas van Beek, Sportdocent RSG N.O. Veluwe, tel. 06-10757321, e-mail b.vanbeek@rsgnov.nl. Of kijk op instagram sportklas RSG NO Veluwe.