Afbeelding
.

College Gemeente Epe stelt raad voor in te stemmen met conclusies haalbaarheid woningbouw ’t Slath

Algemeen

EPE- Op dinsdag 6 september stemde het college van Gemeente Epe in met de conclusies over de haalbaarheid van de verdere ontwikkeling van circa 250 woningen in ’t Slath. Op 13 oktober wordt het voorstel besproken in de raad en volgt het definitieve besluit over de haalbaarheid. Het haalbaarheidsonderzoek moest uitwijzen wat er aan woningbouw mogelijk is. Nog niet hoe daar exact invulling aan gegeven moet worden.

Haalbaarheidsonderzoek

De gemeente Epe liet onderzoeken of er in ‘t Slath woningen kunnen worden gebouwd. Deze haalbaarheid richtte zich op stedenbouw en landschap, ontsluiting, ecologie, archeologie en financiën. Het gebied, waar mogelijk woningen komen, ligt aan de noordoostkant van de kern Epe tussen de Brinkgreverweg, Dijkhuizerweg en Lange Veenteweg. Net als in heel Nederland, is er ook in Epe een grote behoefte aan woningen. Gebied ’t Slath is aangewezen als één van de benodigde uitbreidingslocaties om in de woningbehoefte te voorzien. 

Verdere uitwerking plan

De gemeenteraad stelde in maart 2021 een voorbereidingskrediet beschikbaar om de haalbaarheid van ontwikkeling van woningbouw in ’t Slath te onderzoeken. Als de gemeenteraad straks definitief instemt met de conclusies uit het haalbaarheidsonderzoek, dan wordt een nieuw voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld om het plan en het ontwerp voor de wijk verder uit te werken. Uiteindelijk leidt dit tot een bestemmingsplan, dat formeel in procedure wordt gebracht. De gemeente betrekt inwoners uiteraard bij de uitwerking van de plannen.