Bep Eijkelenkamp en Ge Hanekamp op de duofiets en bij de exotische betjak die de Zonnebloem in bruikleen kreeg
Bep Eijkelenkamp en Ge Hanekamp op de duofiets en bij de exotische betjak die de Zonnebloem in bruikleen kreeg Foto: eigen foto

Veluwse fietstocht voor de Zonnebloem

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Zonnebloem Epe-Emst-Oene organiseerde woensdag 17 augustus de Veluwse fietstocht. De eerste van twee fietstochten. De opbrengst van deze tochten gaat naar de activiteiten van deze plaatselijke Zonnebloem-organisatie. 

Net als vorig jaar trok de eerste fietstocht in augustus minder deelnemers dan de tocht in september die destijds veel fietsers trok. Aan de betrokkenheid van de vrijwilligers van Zonnebloem Epe-Emst-Oene lag het zeker niet. Bij het startpunt bij Episch Centrum in Epe zaten Bep Eijkelenkamp, Ge Hanekamp en Lida van Moorst om de fietsers op te vangen en ze op weg te helpen. Wie dat wilde, mocht een zonnebloem – aangeboden door Episch Centrum - achterop de fiets binden. Ook kregen de deelnemers een uitnodiging van hetzelfde Episch Centrum om zonnebloemen te plukken op de Epische velden. Tussen 10.00 en 13.00 uur hadden geïnteresseerden de gelegenheid om te starten. Een uur na aanvangstijd hadden de dames zo’n 24 fietsers begroet. Deze fietsers konden zich opmaken voor een fietstocht van ongeveer 30 km die ging via Vemde over het fietspad langs het kanaal richting Emst, en via Hanedorp naar de Wildhoeve, en via de Gortelseweg waar een pauze met een ijsje was, weer richting het startpunt. “Er is van alles te zien, van hei en wei en natuurlijk bos”, legt Lida uit. Onderweg kwamen de deelnemers 2 posten tegen waar ze een versnapering kregen. Deze posten werden bemand door ongeveer 10 vrijwilligers. Op het moment dat we het startpunt bezochten, waren de meeste fietsers al vertrokken. Daarom poseren Bep en Ge op de duofiets en bij de exotische betjak die de Zonnebloem in bruikleen kreeg. Wie alsnog geïnteresseerd is in deze fietstocht: op woensdag 21 september gaat dezelfde tocht op herhaling. Tussen 10.00 en 13.00 uur is de start vanaf Episch Centrum aan de Hoofdstraat 46 in Epe. De kosten zijn 3,50 per persoon. De vrijwilligers zien u dan graag!