Op de foto toont Cobi Reitsma de leuke zeepjes. Achter haar v.l.n.r. Wilma Hoogers, Erwin Huizing, Marleen Gerritsen en Wilma Stokkink.
Op de foto toont Cobi Reitsma de leuke zeepjes. Achter haar v.l.n.r. Wilma Hoogers, Erwin Huizing, Marleen Gerritsen en Wilma Stokkink. Foto: .

Mooie samenwerking VVV en AC Balders-Hoef

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- VVV Epe en Activiteitencentrum (AC) Balders-Hoef zijn een leuke samenwerking gestart: sinds kort verkoopt de VVV zeepjes die gemaakt zijn door de cliënten van AC Balders-Hoef. Uiteraard met een 100% Wild uitstraling, dus denk aan zeepjes in de vorm van een hert of boom. 

“Geke, een medewerker van Balders-Hoef, kwam spontaan een keer binnenlopen met dit idee en wij vonden het direct super leuk!”, vertellen Wilm Stokkink en Marleen Gerritsen van de VVV enthousiast. “Zeker ook met deze figuren, zo’n hertje, dat past helemaal bij ons 100% Wild thema. We verkopen losse zeepjes, maar ook een mooi doosje met daarin drie zeepjes. Heel leuk ook om cadeau te geven.” In dit geval is ook echt sprake van een win-winsituatie; niet alleen kan de VVV een leuk nieuw souvenir toevoegen aan het assortiment, het team van Balders-Hoef kan lekker aan het werk gaan én ziet hun product ook echt terug in een winkel. Alle facetten van het product voeren ze zelf uit. “We maken de zeepjes, zetten zelf de stempels op het vloeipapier. We vouwen de doosjes en plakken het logo van de VVV er op. Ieder heeft zijn of haar aandeel in het proces”, vertellen Wilma Hoogers en Erwin Huizing van Balders-Hoef. Zij zijn heel blij dat de zeepjes nu ook bij de VVV verkrijgbaar zijn. “We zijn altijd wel op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden, maar vaak is het niet 1-2-3 geregeld. Je moet toch afspraken maken voor de langere termijn”, vertelt Wilma. “De cliënten vinden dit ook hartstikke leuk. We verkopen de zeepjes ook wel hier op Balders-Hoef, maar nu zien ze het echt in een winkel liggen. Ze zien dan waar ze het voor doen, ze bloeien er van op!”, voegt Erwin toe. “Juist dát aspect vinden wij ook zo leuk”, zeggen Wilma en Marleen. “We zoeken altijd wel naar samenwerkingen met lokale partijen en nu kunnen we dus een 100% Eper product aanbieden. Dit is ook veel leuker dan afname bij een commerciële groothandel. Mensen vinden het mooi dat er een verhaal achter zit.” Nóg een product dat bij Balders-Hoef weg komt is een houten plank met daarin het 100% Wild logo er in gebrand. “Een cliënt heeft dat gedaan, heel secuur”, vertelt Wilma. “Je kunt dus ook een mooi pakketje er van maken. Voor weinig geld heb je dan een leuk Eper cadeau.” En al pratende borrelen er nog veel meer leuke ideeën omhoog voor artikelen die mogelijk een plek in de winkel van de VVV kunnen krijgen. Loop dus zeker regelmatig even bij de VVV binnen en ontdek wat ze allemaal te bieden hebben. “En nu hopen we dat het goed verkoopt, we moet ze natuurlijk wel aan het werk houden hè?!”