In het midden winnaar Hans Dekker, links op de foto Hendrie van den Brink en rechts op de foto Hans Peters.
In het midden winnaar Hans Dekker, links op de foto Hendrie van den Brink en rechts op de foto Hans Peters. Foto: Sander Pannekoek

Klimtijdrit Houdt de Ketting Strak

Algemeen

EMST- Voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst stond zondag 15 mei de klimtijdrit op het programma. De deelnemers vertrokken gezamenlijk vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst naar de start aan de Zuidweg. De finish was boven op de Knobbel in ’t Harde. 

Vooraf werd bekend gemaakt dat de prijsuitreiking niet boven op de Knobbel zou plaats vinden, maar bij de Wildhoeve in Emst onder het genot van een kop koffie met gebak. Winnaar van de klimtijdrit werd de 34-jarige Hans Dekker uit Vaasen met een geweldig gemiddelde van 42.2 km. Met een achterstand van 44 seconden eindigde Hendrie van den Brink op de tweede plaats. Ook zijn gemiddelde mag er zijn, namelijk 39.7 km op dit zware parcours. Als derde eindigde Hans Peters en die had een achterstand van slechts 3 seconden op Hendrie van den Brink. Winnaar Hans Dekker is vorig jaar lid geworden van Houdt de Ketting Strak en woont nog niet zo lang in Vaassen. Dekker fietst nog maar een paar jaartjes, maar is een enorm talent. Blijkt ook uit zijn gemiddelde tijdens de klimtijdrit van 42.2 km. De deelnemers konden zich ook opgeven voor de regelmatigheid wedstrijd. Vooraf moeten ze dan opgeven met welk een gemiddelde ze de klimtijdrit gingen rijden. Hier werd Bas Huis in ’t Veld winnaar. Hij had opgegeven om met een gemiddelde te rijden van 36.5 km en dat werd 36.3 km. Als tweede eindigde Henry Jacobs. Hij had opgegeven te rijden met een gemiddelde van 34.3 km en dat werd 34.1 km. Als derde eindigde Robert Leusink. Hij reed het parcours met een gemiddelde van 37.0 km en had 36.3 km opgegeven. Alle uitslagen staan op de site: hdks.nl.

Afbeelding