Afbeelding
Foto: .

Side Events WK Volleybal van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

VAASSEN- Vrijdagochtend werd het officiële startschot gegeven voor de side events van het WK Volleybal 2022 voor vrouwen. 

In de aanloop naar het WK worden er in de gemeente allerlei evenementen op het gebied van sport, beweging en gezondheid georganiseerd. Op basisschool De Sprenge in Vaassen deed wethouder Lia de Waard-Oudesluijs de aftrap voor deze reeks activiteiten. Daarna ging gelijk het eerste side event van start: een presentatie en volleybalclinic door Oranje speelster Marrit Jasper. Zij gaf eerst een presentatie waarbij de leerlingen meer te weten kwamen over Marrit zelf, het Wk en de sport volleybal. Van te voren hadden kinderen al allerlei vragen bedacht die ze de speelster konden stellen. Daarna ging iedereen richting de sportzaal voor de clinic. Het bezoek is onderdeel van het ‘back to school’ programma van het Nederlandse vrouwenteam. De volleybalsters vertellen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 over hun ervaringen als topsporter en geven een clinic. Kinderen komen zo in aanraking met volleybal en beweging. 

Dit eerste event is een voorbode van de vele side events voor kinderen en volwassenen die in de maanden tot het WK Volleybal worden georganiseerd. Eén van de bekendste is de Nationale Diabetes Challenge. Een groep inwoners uit gemeente Epe werkt aan hun gezondheid door te wandelen. Alle side events zijn terug te vinden op de kalender die te vinden is op www.heelepebeweegt.nl.Met deze activiteiten wordt een impuls gegeven aan gezond eten en bewegen. Twee topprioriteiten in onze gemeente. Wethouder Lia de Waard zegt hierover: “Als gemeente Epe hebben we ons gecommitteerd aan het Lokaal Preventieakkoord en aan het Sport- en Beweegakkoord. Gezond eten en voldoende bewegen zijn essentieel onderdeel van deze akkoorden. Ze horen bij een gezonde levensstijl die klachten voorkomt. Ik vind het waardevol dat we als gastgemeente van het WK Volleybal extra aandacht kunnen vragen voor deze onderwerpen.” Gemeente Epe is Official Team Host voor Kenia tijdens het WK Volleybal voor vrouwen. Dat betekent dat de gemeente het team faciliteert. Ook zijn zij betrokken bij het mogelijk maken van de side events. Met deze stap richt de gemeente Epe zich nadrukkelijk op het stimuleren van sporten en het bevorderen van gezondheid. Een lokale werkgroep, bestaande uit verschillende organisaties, verenigingen en vrijwilligers gaat de verschillende activiteiten organiseren.