Afbeelding
Foto: .

Geslaagde Holland Cup in Heerde

Algemeen

HEERDE- De skeelerbaan aan de Kommerseweg in Heerde was afgelopen weekend het strijdperk van de internationale skeelerelite, met bijna 300 deelnemers uit 25 landen.

De sprinters reden op vrijdag een 200 meter, zaterdag de 500 meter en zondag stond voor hen de 100 meter op het programma. Voor de rijders op de lange afstanden stond er die dagen een puntenkoers, afvalkoers en een race over een aantal ronden op het programma.

Bij de heren kwamen de leden van de organiserende vereniging ook naar voren, net naast het podium maar met een keurig vijfde plaats stond de sprinter uit Heerde, Glenn Nijenhuis tussen prima rijtje met rijders die op het afgelopen WK nog in de medailles reden. Op de lange afstand was er (bijna) geen kruid gewassen tegen de snelle Nieuw-Zeelander Peter Michael, die tegenwoordig in Nederland woont en lid is van Skeelerclub Oost Veluwe. Met overwinningen op de puntenkoers en de rit in lijn was hij super en op de afvalkoers reed hij maar liefst 45 van de 50 ronden aan de leiding waarna hij voorbij werd gestreefd en helaas af moest vallen. Andere clubleden als Luc ter Haar en Ruurd Dijkstra wisten de 4e en 5e plaats te behalen. Zie voor andere uitslagen en meer informatie www.skeelerhuus.nl. De wedstrijden werden verreden onder stralende omstandigheden en gaven spannende strijd te zien in de verschillende categorieën.