Afbeelding
Foto: .

Circulus en Werkleerbedrijf Lucrato slaan handen ineen

Algemeen


VAASSEN- Circulus en Werkleerbedrijf Lucrato slaan de handen ineen om mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk, kansen te bieden op een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Kandidaten van Lucrato krijgen bij Circulus een arbeidsovereenkomst van een jaar.

Een jaar waarin ze veel werkervaring op kunnen doen waarmee ze weer kunnen doorstromen naar andere werkgevers. Met als uiteindelijk doel: een duurzame en goede plek op de arbeidsmarkt. Lisette Bosch, algemeen directeur Circulus: “Het unieke van deze samenwerking is dat mensen in een betaalde baan werkervaring opdoen. Het is daarmee zoveel meer dan alleen een stage of werkervaringsplek. Omdat medewerkers na 1 jaar, met een rugzak vol nieuwe werkervaring en vaardigheden, beter beslagen kunnen uitstromen naar andere werkgevers, ontstaan er ook ieder jaar weer kansen voor nieuwe kandidaten die ditzelfde waardevolle traject kunnen gaan volgen.” Circulus is een ambitieuze organisatie die hart heeft voor mens en milieu.
Circulus richt zich op het verduurzamen van de leefomgeving van de bewoners van negen gemeenten in Oost-Nederland. Het bedrijf verzorgt het beheer van afval en grondstoffen én het beheer van de openbare ruimte in een aantal gemeenten, met een stevige rol in de sociale arbeidsactivering. Werkleerbedrijf Lucrato is dé arbeidsbemiddelaar voor mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk.