Afbeelding
Foto: Archieffoto

Boerderijenfietstocht op de Veluwe

Algemeen

HEERDE- In Heerde wordt op zaterdag 9 juli voor de 27ste keer de Boerderijenfietstocht gehouden. 

Deze inmiddels traditionele fietstocht over een afstand van 35 kilometer vindt jaarlijks plaats en tijdens deze fietstocht wordt een bezoek gebracht aan één of meerdere boerderijen. De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur en de deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten 1 euro bedragen. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan de Marktstraat. Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een appel voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

Na vertrek gaat de route eerst door de weilanden naar Welsum. Een bezoek wordt gebracht aan de EKO-boerderij Boons, een biologisch melkvee/akkerbouwbedrijf met veel eigen mechanisatie. Daarna gaat de route via Terwolde en Oene weer terug naar Heerde waar een bezichtiging bij kwekerij Van der Velde op het programma staat. De kwekerij staat in de wijde omgeving bekend om zijn fuchsia’s en sfeervolle pluktuin. Vervolgens gaat de route weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald en rustig kunnen napraten ondertussen nog nagenietend van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren.

De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor meer informatie verwijzen zij u naar de website www.visitheerde.com. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094.