Dianne Hamer (links) en Janneke Goldberg van Inner Wheel Epe tonen de geschonken beeldjes van kunstenares Greet Grottendieck
Dianne Hamer (links) en Janneke Goldberg van Inner Wheel Epe tonen de geschonken beeldjes van kunstenares Greet Grottendieck Foto: Dennis Dekker - Mediamagneet

Epe voor Epe 2022

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE– De fietstocht Epe voor Epe vindt dit jaar plaats op 18 juni. 

Deze welbekende toertocht voor het goede doel wordt voor de tiende keer gehouden. Van deze jubileumeditie zal het organiserend comité (Inner Wheel Epe en Rotary Epe) een extra bijzonder festijn maken met als doel de vijf waardevolle projecten van de deelnemende Eper verenigingen en organisaties te verwezenlijken. De kaartverkoop is intussen gestart. “Koop snel kaarten en fiets mee”, aldus de enthousiaste organisatoren. De kaarten kosten 12,50 euro per stuk. Deelnemers kunnen op die kaart zelf aangeven aan welk project dit bedrag volledig besteed mag worden. Een loopframe voor AV Cialfo, die het fysiek beperkte kinderen mogelijk maakt met zijn/haar vriendjes mee te rennen? De Zonnebloem-duofiets, die je de kans geeft er samen op uit te gaan, ook als je dat zelfstandig niet meer kan? Help je de ruilwinkel Shop4Nop in te richten, waar je je garderobe zonder geld kunt vernieuwen door te ruilen? Fiets je mee voor Het Vlinderhuis, die de biodiversiteit in Epe wil versterken door het poten van vroege voorjaarsbloeiers in de bermen? Stimuleer je de saamhorigheid voor de bewoners van de Keizershof te Oene met een tuinstel? De vijf doelen zijn zeer divers, maar allemaal even hard nodig. 

Een lange route van 35 kilometer? Of juist een kortere van 22? Deelnemers mogen zelf kiezen en hebben gegarandeerd een heerlijke dag. “Elektrische fietsen zijn van harte welkom op voorwaarde dat er niet harder gereden wordt dan 17 km per uur, de snelheid van de gemiddelde fietser. De fietstocht moet voor iedereen veilig blijven!” De routes liggen dit jaar met name ten oosten van het dorp Epe: in de IJsselvallei. “Onderweg kun je even uitrusten op een mooie stopplaats, waar ieder een verrassingspakket ontvangt. Vooraf krijg je een drankje met wat lekkers en na afloop een warme maaltijd. Fijne livemuziek zorgt voor een feestelijke sfeer bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse, het start- en eindpunt van de fietstocht.”

Jubileumactie 

Ook is er een extra jubileumactie bedacht. Er kunnen twee prachtige prijzen gewonnen worden: kopieën van het beeld ‘De Fietsster’ van kunstenares Greet Grottendieck. Het grote beeld staat in het Beekpark in Epe. De kunstenares, die haar atelier in Emst heeft, schonk deze beeldjes ter ere van het jubileum. Aan het einde van de dag zal een eerste schatting van de opbrengst voor de vijf projecten bekend gemaakt worden. Het organiserend comité streeft ernaar ook dit jaar weer duizenden euro’s te kunnen overhandigen aan de goede doelen. De commissie Epe voor Epe kan dit festijn mede door de steun van de vele sponsors organiseren. Speciale dank aan de hoofdsponsors: Rabobank, Het Notarieel Epe, Jumbo van Andel en Slagerij ter Weele. 

Deelname aan de fietstocht Epe voor Epe (zaterdag 18 juni vanaf 13.00 uur ontvangst, 14.00 uur start fietstocht) kost slechts 12,50 euro per persoon. Dat is inclusief versnaperingen, verrassingspakket en warme maaltijd. De volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het gekozen goede doel. Kaarten zijn te koop bij de goede doelen, VVV Epe en de servicebalie van Jumbo van Andel in Epe. Op de dag zelf zijn de kaarten bij Hagedoorns Plaatse aan te schaffen. Nadere informatie is te verkrijgen via de site www.epevoorepe.nl. Foto: Dianne Hamer (links) en Janneke Goldberg van Inner Wheel Epe tonen de geschonken beeldjes van kunstenares Greet Grottendieck. (Foto: Dennis Dekker www.mediamagneet.nl).