Afbeelding
.

Ontwikkeling ‘Ibbeltje’ en plan Hoge Weerd

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Op dinsdag 5 april stemde het college van Gemeente Epe in met de voorselectie van vier inschrijvers voor de verkoop van het gemeentelijk pand ‘Ibbeltje’ aan de Tippe 3 in Epe. Hiervan vindt op dinsdag 19 april de loting plaats. Na loting onder deze vier inschrijvers, krijgt één inschrijver het recht op ontwikkeling van het monumentale pand. Daarnaast vindt op dinsdag 19 april een loting plaats onder de inschrijvers op de bouwgrond voor ontwikkeling van vier seniorenwoningen in het plan Hoge Weerd. 

Ervaring herontwikkeling monumentale panden

Gemeente Epe maakte bekend voor herontwikkeling van voormalig kleuterschoolgebouw ‘Ibbeltje’ specifiek op zoek te zijn naar ontwikkelaars/aannemers met aantoonbare ervaring in monumentale restauraties en transformaties. De inschrijfperiode voor het plan was vier weken. Negen instanties meldden zich bij de makelaar. Na advies van deze makelaar vond de gemeente vier partijen geschikt. Deze partijen doen mee aan een loting, waarna uiteindelijk één partij het recht krijgt op ontwikkeling. Voor de Hoge Weerd zijn vijf inschrijvingen binnen gekomen. Deze vijf partijen zijn uitgenodigd voor een aparte loting. Ook deze loting vindt plaats op 19 april. 

Openbare verkoop 

De plannen voorzien in sociale huurappartementen, vier (senioren)woningen en transformatie van het gemeentelijke monument ‘Ibbeltje’ naar drie bungalows. Beide locaties stonden voor een periode van vier weken in de openbare verkoop. In deze periode konden geïnteresseerde aannemers/ontwikkelaars zich melden bij de betreffende makelaar. De makelaars maakten via verschillende kanalen de verkoop van de plannen bekend. Zowel via social media als de krant en lokale huis-aan-huis bladen. Ook zijn partijen die eerder hun interesse toonden aangeschreven, om de verkoop bekend te maken. Voor beide projecten kwamen verschillende geschikte inschrijvingen binnen. De bouwlocatie voor de sociale huurwoningen is verkocht aan Triada. Begin 2021 is geprobeerd Ibbeltje te verkopen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Gedurende zes maanden konden particuliere initiatiefnemers zich melden bij de gemeente. Dit leverde geen geïnteresseerden op. Daarom kiest de gemeente ervoor het bouwplan aan te bieden bij aannemers en ontwikkelaars om toch tot een ontwikkeling te komen.