Afbeelding
.

Gemeente sluit recreatiepark ’t Hertenhof Vaassen

Algemeen

VAASSEN- Vanmiddag is gemeente Epe overgegaan tot (voorlopige) sluiting van recreatiepark ’t Hertenhof in Vaassen. De situatie op het park is niet brandveilig. De gemeente gaf de beheerder van het recreatiepark op 1 april jl. een week gelegenheid de brandonveilige situatie op het park in orde te maken. Door noodzakelijke reparaties en maatregelen uit te voeren. Helaas is dit niet gebeurd. Om een veilige situatie op het terrein te kunnen borgen sluit de gemeente de stroom en het gas en water op het park volledig af. En zijn er hekken om het terrein geplaatst. Deze hekken worden verzegeld. Toegang tot het park is hiermee niet meer mogelijk. 

Gasten

Omdat de situatie dermate onveilig was, zijn zowel de beheerder als de gasten van recreatiepark ‘t Hertenhof hiervan op 1 april jl. op de hoogte gesteld. De gasten via een aanplakbiljet op de chalets. Met het aanplakbiljet wilde de gemeente gasten tijdig informeren over de situatie en in de gelegenheid stellen hun spullen weg te halen. De beheerder van het recreatiepark is via een brief op de hoogte gesteld.

Controle brandveiligheid

Controleurs van Gemeente Epe voerden eind maart samen met de brandweer/VNOG een controle uit naar de (brand)veiligheid op recreatiepark ’t Hertenhof. Uit deze controle bleek dat er sprake is van een zeer (brand)onveilige situatie. Hierbij is vooral gekeken naar het elektriciteitsnetwerk en de gasinstallaties op het terrein. De situatie is met name onveilig voor de gasten van dit park, waaronder gezinnen met jonge kinderen. De gemeente gaf de beheerder tot 8 april gelegenheid verbeteringen door te voeren.