Afbeelding
.

Gastheren- en vrouwen van het Landschap

Algemeen

EPE- Wat zit er in een grafheuvel? En waarom liggen er eigenlijk zoveel grafheuvels in Epe? Afgelopen dinsdag verdiepten 20 horeca- en recreatieondernemers uit de Gemeente Epe zich in de mysteries van de landschapsgeschiedenis van de omgeving Epe. 

Dat gebeurde tijdens de start van de IVN-cursus ‘Gastheer-en gastvrouw van het Landschap’. De excursie, onder leiding van erfgoedexpert Harry Pape, ging langs de grafheuvellijn en eindigde bij Camping de Wildhoeve, één van de deelnemers van de cursus. De komende 3 trainingsdagen leren de ondernemers over de natuur, de verschillende landschappen, flora & fauna en bezoeken ze de hotspots van Epe, waaronder De Dellen, het Wisselse Veen en kasteel Cannenburch. Na het volgen van de cursus, kunnen de ondernemers hun gasten nóg beter tippen over al het moois dat Epe te bieden heeft. Het programma draait ook om kennis te maken met elkaar. Wie weet ontstaan hieruit nieuwe initiatieven en samenwerkingen. 

De 20 ondernemers uit Epe sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in heel Nederland die ook de titel Gastheer/Gastvrouw van het Landschap dragen. Het programma in Epe wordt georganiseerd door IVN Gelderland in opdracht van Veluwe op 1 in nauwe samenwerking met Stichting Promotie Gemeente Epe/VVV Epe.