Afbeelding
.

Eerste Beweegkaart voor volwassenen en senioren overhandigd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Dinsdagmiddag ontving burgemeester Wiggers van gemeente Heerde de beweegkaart voor volwassenen en senioren uit handen van Niek Hofman, buurtsportcoach participatie, en student Dion van Velsen. 

Een unieke kaart: het is de eerste beweegkaart voor volwassenen en senioren in Nederland. Op deze kaart vind je allerlei beweeg- en sportplekken in de gemeente Heerde. Ook staan alle handige ontmoetingspunten en herkenningsplekken er op én voorzieningen die het prettiger maken om in beweging te komen. In één oogopslag zie je waar je lekker kunt bewegen en sporten en weet je waar je anderen kunt ontmoeten. Van sportaccommodaties tot -verenigingen, maar ook fietsroutes, kanoroutes en zelfs plekken waar je kunt vissen. “Het geeft een mooi overzicht qua sportplekken. We hopen hiermee drempels weg te nemen, zodat mensen sneller en makkelijker in beweging komen”, geeft Dion aan. Hij heeft geholpen met het ontwikkelen van de kaart en onder meer veel informatie aangeleverd. “Daarnaast staan onze contactgegevens achterop de kaart, wanneer mensen ons willen raadplegen voor meer informatie.” Naast dat het veel informatie combineert, is het volgens Niek ook fijn dat je de kaart echt vast kunt houden. “Veel mensen doen zaken tegenwoordig digitaal. Maar deze kaart is er ook voor senioren, die wellicht toch minder online te vinden zijn.” De coaches willen de kaart ook gebruiken bij het organiseren van activiteiten. “Het is een mooie aanjager waarmee we mensen in beweging willen brengen.” 

Niet onbenoemd mag blijven de rol van Kevin Bosch; initiatiefnemer en buurtsportcoach jeugd jongeren en onderwijs. Hij was helaas verhinderd door coronaperikelen.

Afhaalpunten

Om het inwoners en toeristen zo makkelijk mogelijk te maken, is de Beweegkaart op verschillende locaties gratis af te halen (1 exemplaar per huishouden): 

- Gemeentekantoor | Eperweg 5 (Heerde)

- MFA De Heerd / dorpshuis Heerde | Griftstraat 8 (Heerde)

- STIP | Sportlaan 4a (Heerde)

- Visit Heerde| Bonenburgerlaan 6 (Heerde)

- Hof van Cramer | Putterweg 2d (Wapenveld)

- Primera Wapenveld | Klapperdijk 28b (Wapenveld)

- MFC De Verbinding | Kerkweg 19a (Vorchten)

- V.O.F. van der Scheer | Veesser Enkweg 45 (Veessen)