Afbeelding
.

Jubileumeditie Noordgouw Midwinter Survivalrun verplaatst

Algemeen

HEERDE- De 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun bij de Schaapskooi op 26 januari kan niet doorgaan door de huidige coronamaatregelen. 

De organisatie heeft vorige week geen evenementenvergunning ontvangen. Vorig jaar kon de run ook al niet plaatsvinden door de toen geldende regels. Omdat alles al is voorbereid, en de Noordgouw deze feestelijke en sportieve jubileumeditie niet zomaar aan de deelnemers voorbij wil laten gaan, organiseert de school het evenement op een later moment dit jaar. In plaats van ‘midwinter’ wordt het dan een voorjaars- of zomereditie. Zodra er meer bekend is over wanneer de survivalrun georganiseerd mag worden, laat de school dit weten.

Jaarlijks organiseert de Noordgouw de survivalrun voor alle basisscholieren uit groep 7 en 8 uit de regio en voor de Noordgouw tweedeklassers met een sportprofiel. Ieder jaar doen zo’n 500 deelnemers mee aan deze run. De Noordgouw organiseert dit sportieve evenement om zoveel mogelijk kinderen te laten bewegen. Wat eerst begon als een onderdeel van het sportprofiel is uitgegroeid tot een bekende survivalrun in de regio. Voor deze jubileumeditie kunnen ook alle overige Noordgouw-leerlingen zich opgeven. Voor vragen kunt u contact met opnemen via noordgouwsurvivalrun@hotmail.com.