Afbeelding
.

Amnesty blijft actief

Algemeen

EPE/VAASSEN- Om aandacht te geven aan 10 december, de Internationale dag van de Mensenrechten, stonden leden van de Amnesty werkgroep gemeente Epe op de markt in Epe om handtekeningen op te halen. In januari is er weer een schrijfkaartenactie. 

Deze maand wordt er geschreven voor José Eduardo Ravelo die door agenten in Mexico gemarteld is en als gevolg daarvan overleed. De tweede schrijfkaart gaat naar Turkmenistan waar de oppositie-activist Azat Isakov verdwenen is en waarschijnlijk vastgehouden wordt vanwege zijn uitgesproken kritiek op de Turkmeense overheid. Vanwege de lockdown zijn de schrijfkaarten af te halen bij de bibliotheken van Epe en Vaassen, die geopend zijn. Een andere mogelijkheid is het nemen van een schrijfabonnement, waarbij u elke maand de schrijfkaarten, incl. postzegels, thuisgestuurd krijgt. Hiervoor kunt u contact opnemen met Dolly Sahanaja van de Amnesty-werkgroep via e-mail: dolly.sahanaja@hotmail.nl.
Ook kunt u de schrijfkaarten vinden op de website van de werkgroep. Het is beter een kaars te ontsteken, dan de duisternis te vervloeken. Heeft u de website van de Amnestygroep gemeente Epe al eens bezocht? Hier vindt u alle informatie over de activiteiten van de werkgroep en Amnesty International. Zie www.epe.amnesty.nl.