Afbeelding
.

Taalvrijwilligers gezocht

Algemeen

HEERDE/WAPENVELD- Taalpunt Heerde en Taalpunt Wapenveld van de Bibliotheek Noord-Veluwe zoeken vrijwilligers die volwassenen willen helpen op het gebied van de Nederlandse taal. 

Dat kunnen mensen zijn die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook mensen met een migratieachtergrond. Na een training van vier dagdelen wordt de nieuwe taalvrijwilliger gekoppeld aan een deelnemer of helpt hij/zij in een groep, net waar de voorkeur van de vrijwilliger naar uit gaat. De taalvrijwilliger krijgt veel vrijheid in hoe de begeleiding wordt ingericht. De bibliotheek in Heerde of Wapenveld kan gebruikt worden als werkplek bij de taalhulp, maar bijvoorbeeld samen met de deelnemer wandelen kan ook. 

Aanmelden of meer informatie? Mail of bel met Taalpuntdocent Karin Hartgers. Mail: taalpuntheerde@bibliotheeknoordveluwe.nl. Bel tel. 06-20318456 (bij voorkeur op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur of woensdag van 15.00 – 17.00 uur). Taalpuntdocent Karin Hartgers geeft de training en zorgt voor de koppeling tussen deelnemers en vrijwilligers. De trainingslocatie is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. “Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Na de training worden ze ingezet als taalcoach. Dan begeleiden ze een vaste deelnemer uit Nederland of een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week. Als taalcoach heb je een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemer.”