Afbeelding
.

Jan Tuinman stopt als raadslid

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- In januari 2022 stopt Jan Tuinman als raadslid in de gemeente Heerde en daarmee ook als fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP. 

“Mijn gezondheid laat al geruime tijd te wensen over en op dit moment is het nog onzeker hoe de komende maanden er uit zullen gaan zien op dit punt. Wat ik al wel weet is dat ik niet de energie kan leveren die van een raadslid en fractievoorzitter verwacht mag worden. En dan heb ik het nog niet over wat er allemaal gedaan moet worden binnen fractie en bestuur met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Daarom heb ik nu de knoop doorgehakt om zo de weg vrij te maken voor anderen” aldus Tuinman. “Dat besluit was niet eenvoudig, ik had nog graag een raadsperiode van vier jaar mee willen doen. Maar ik besef ook dat gezondheid vooropgaat en allesbepalend is om goed te kunnen functioneren.”

Jan Tuinman werd in november 2013 raadslid voor de ChristenUnie. Tot die tijd was hij steunfractielid en lid van de Raadscommissie Ruimte. Sinds november 2017 is Tuinman fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP in Heerde. “Met dankbaarheid zie ik terug op de achterliggende jaren. Ik hoop dat mijn werk binnen de raad en fractie heeft bijgedragen aan het welzijn van de inwoners van onze mooie gemeente. Hierbij is mijn christelijke levensvisie altijd leidraad geweest, al betekent dit niet dat je niet voor andersdenkenden open moet staan. Ik heb geprobeerd altijd die verbinding te zoeken, uiteindelijk moet je het samen doen. Kenmerkend voor de raad van de gemeente Heerde vind ik dat we, ieder vanuit zijn of haar eigen invalshoek, uiteindelijk dezelfde belangen nastreven om het leven voor onze inwoners en het verblijf van gasten in onze gemeente zo aangenaam mogelijk te maken. En natuurlijk is daarbij een goede onderlinge verstandhouding tussen de raadsleden van onschatbare waarde” stelt Jan Tuinman. 

In verband met zijn ziekte is de plek van Jan Tuinman binnen de raad en fractie tijdelijk ingenomen door Eline Moerman-Vreugdenhil. Gert van der Rhee is tijdelijk fractievoorzitter. “Het is aan het bestuur en fractie hoe de vacature van raadslid en het fractievoorzitterschap na mijn vertrek definitief worden ingevuld, maar ik heb het volste vertrouwen dat dit goed komt.

Daarnaast hoop ik uiteraard dat de ChristenUnie-SGP in Heerde na de verkiezingen in maart volgend jaar weer voldoende stemmen krijgt om bestuurlijke verantwoordelijkheid te kunnen nemen. Er zijn nog genoeg belangrijke thema’s die de komende jaren in Heerde aandacht vragen”, zo sluit Tuinman af.