De vrijwilligersprijs 2020 van Heerde ging naar De Schrijfclub
De vrijwilligersprijs 2020 van Heerde ging naar De Schrijfclub .

Aanmeldtermijn Vrijwilligersprijs verlengd

Algemeen

HEERDE- Eind augustus is de aanmeldprocedure gestart voor de Vrijwilligersprijs van gemeente Heerde, maar het loopt nog niet storm met de aanmeldingen. Reden voor wethouder Nienhuis om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp. “Ieder jaar is de prijs gekoppeld aan een thema en voor 2021 is dit ‘promotie van Heerde’. Wellicht wat raar na zo’n lange Coronaperiode, maar er zijn zeker wel leuke activiteiten geweest om Heerde op de kaart te zetten. Denk aan de opening van het Zuivelmuseum en het toneelstuk ‘Zo gaan we allemaal’ op Vriezes Erfgoed. Maar goed; ik kan niemand nomineren, dat moeten de inwoners van Heerde doen”, aldus de wethouder. Kent u een vrijwilliger die gemeente Heerde op de kaart gezet heeft? Nomineer diegene dan. De termijn hiervoor is verlengd tot 14 oktober.

Een vrijwilliger, organisatie of initiatief aanmelden voor de Vrijwilligersprijs 2021 kan online via de site van gemeente Heerde: https://www.heerde.nl/Inwoners/Contact/Direct_regelen/Formulieren_digitaal/Aanmelden_voor_de_Vrijwilligersprijs_2021_digitaal. Wilt u de aanmelding niet online doen dan kunt u gebruik maken van een pdf-formulier. Een pdf-formulier kunt u downloaden, printen, invullen, (inscannen en) versturen naar: Gemeente Heerde, postbus 175, 8180 AD Heerde, onder vermelding van Vrijwilligersprijs 2021.

Voor de Vrijwilligersprijs nomineert de jury drie vrijwilligers of organisaties/initiatieven. Voor de Pluim nomineert de jury, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, drie jonge vrijwilligers. De jury bestaat uit wethouder Stephan Nienhuis en de winnaars van de vrijwilligersprijs van de afgelopen twee jaar. De bekendmaking van deze nominaties is op donderdag 28 oktober 2021. De genomineerden krijgen op deze dag ook persoonlijk bericht. Vanaf woensdag 10 november tot en met woensdag 24 november 2021 kan iedereen een stem uitbrengen op één van de genomineerden. De uitreiking van de Vrijwilligersprijs en Pluim vindt plaats rond de Nationale Vrijwilligersdag, die jaarlijks op 7 december wordt gehouden. Wanneer, hoe en waar de Vrijwilligersprijs en Pluim uitgereikt gaan worden, wordt in november 2021 bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt door wethouder Stephan Nienhuis.