Afbeelding
Henk Boeve

Mike Uenk uit Emst Nederlands kampioen autocross

Algemeen

EMST- De 18-jarige Emsternaar Mike Uenk is in de laatste wedstrijd van dit autocross seizoen in Rosmalen Nederlands Kampioen geworden in de categorie jeugd.

Een geweldige prestatie van deze Emsternaar. Rosmalen was de laatste wedstrijd van een serie van 5 wedstrijden, meetellend voor het Nederlands Kampioenschap. Mike Uenk won 3 van deze wedstrijden, eindigde eenmaal op een 4e plek en eenmaal op een 5e plek. De wedstrijden vallen onder de reglementen van de Knac Nationale Autosport Federatie, kortweg de KNAF, gevestigd in Houten. De wedstrijden in Rosmalen gingen over 2 dagen. In de finale van zaterdag kreeg Uenk problemen met zijn auto en eindigde als vierde. Zaterdagavond werd er nog hard gesleuteld om de auto weer top fit te krijgen. Uiteindelijk lukte dat. De finale van zondag moest de beslissing brengen, want in punten stond Uenk gelijk met een andere coureur. Uenk moest dus zijn grote concurrent voor blijven. Anders kon hij het Nederlands Kampioenschap op zijn buik schrijven. En dat lukte. Uenk werd tot winnaar uit geroepen. Maar vertelde Mike Uenk, de wedstrijd had geen ronde langer moeten duren. De auto begon weer problemen te vertonen en liep op 3 van de 4 cilinders. Onder luid gejuich van zijn vrienden werd hij als winnaar afgevlagd en werd Nederlands Kampioen Jeugd. Volgend jaar mag Uenk niet meer starten in de klasse jeugd en start dan in de klasse Sprint 1600.