Sleuteloverdracht Hertenkamp Epe
Sleuteloverdracht Hertenkamp Epe .

Episch Centrum aan de slag met Hertenkamp

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Op donderdag 1 juli draagt wethouder Michiel Wiersinga van gemeente Epe de spreekwoordelijke sleutel over van het Hertenkamp aan Team Hertenkamp van Episch Centrum. 

Daarmee start na een lange en zorgvuldige voorbereiding een nieuwe fase voor het dagrecreatiecentrum aan de Dellenweg. In juni 2019 gaf de gemeente Epe aan op zoek te zijn naar ideeën en initiatieven voor het Hertenkamp. Deze locatie ligt aan de Dellenweg en de nabijgelegen Nieuwe Vijver en omvat onder andere het voormalige pompgebouw van Vitens. Inwoners, ondernemers en andere initiatiefnemers werden destijds uitgenodigd om hun ideeën te geven over dit totale dagrecreatiegebied.

De uitdaging was om deze dagrecreatieve voorziening aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers van de gemeente Epe. De plannen voor beide locaties moesten samenhangen en passen bij het toeristische profiel van de gemeente Epe. Bovendien moesten ze aansluiten bij de manier waarop de locaties nu gebruikt worden. Alles met respect voor de landschappelijke, cultuurhistorische en natuurwaarden van het gebied. Het college van burgemeester en wethouders besloot in maart 2020 om het ontwikkelplan van Episch Centrum als uitgangspunt te nemen. Van alle aangedragen ideeën bleek dit plan het beste idee voor de ontwikkeling van het Hertenkamp en omgeving. Het plan sloot het meest aan bij de toetsingscriteria en bij de belangen van omwonenden, belangenorganisaties en de gemeenschap. Een raadpleging onder de inwoners van Epe bevestigde dat beeld. In overleg met de gemeente is Episch Centrum aan de slag gegaan. Het ontwikkelplan is uitgewerkt tot een uitvoeringsplan, passend binnen beleid, wet- en regelgeving en financiën. Die uitwerking is nu afgerond. Episch Centrum en gemeente ondertekenen op donderdag 1 juli de benodigde overeenkomsten. Deze gaan over beheer, onderhoud en exploitatie van het Hertenkamp en het kunnen vestigen van een kiosk voor een periode van in ieder geval tien jaar. Episch Centrum gaat nu van start met de daadwerkelijke uitvoering.