In het midden: Babette en Jeroen
In het midden: Babette en Jeroen www.heerde.nl

Studenten dragen hun steentje bij aan sport- en beweegcultuur

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Binnen Actief Heerde, het sportstimuleringsprogramma van de gemeente Heerde, ondersteunen op de achtergrond vier studenten van de CALO opleiding Sportkunde van Windesheim het programma. 

Deze studenten zijn ijverig met opdrachten of interventies die een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving op het gebied van sport en bewegen. Ze doen dit onder begeleiding van Kevin Bosch en Niek Hofman, de buurtcoaches Sport en Bewegen. Op de gemeentepagina van gemeente Heerde die deze week in de Schaapskooi staat worden twee van de vier studenten aan u voorgesteld.

Babette is op zoek naar jeugd met een beperking

‘Ik ben Babette van Oostrum, ik woon in Zwolle, en mijn opdracht is om inwoners met een beperking in de gemeente Heerde in beeld te krijgen. De doelgroep is jeugd van vijf tot en met achttien jaar oud die een beperking heeft. Binnen dit onderzoek richt ik me op wat de doelgroep doet in zijn of haar vrije tijd, met name op het gebied van sport en bewegen, of dit aanbod aansluit aan de behoefte en hoe wij anderen met een beperking kunnen inspireren om in beweging te komen. Het doel is om een goed beeld te krijgen wat deze doelgroep al doet op het gebied van sport en wat hun wensen en behoeften nog zijn. Zo kan Actief Heerde het sportaanbod voor de jeugd met een beperking hierop aanpassen. Ben jij (of ken jij) iemand die woont in de gemeente Heerde, tussen de vijf en achttien jaar oud is en een beperking heeft? Neem dan contact op met Kevin Bosch via tel. (06) 553 430 26 of stuur een mail naar actief@heerde.nl.’

Jeroen van der Laan wil Actief Heerde zichtbaar in kaart brengen

‘Mijn naam is Jeroen van der Laan, ik woon in Heerde en doe de opleiding sportkunde in Zwolle. Voor mijn tweedejaarsstage loop ik stage bij team Actief Heerde. Het overzicht van alle evenementen, zowel intern als extern, kan nog beter. Dus binnen de organisatie en naar de samenleving en de ketenpartners van de gemeente Heerde toe. Denk hierbij aan scholen, sportverenigingen, zorg en welzijn of het bedrijfsleven. Daarom is mijn projectdoel om een platform en communicatietool te bedenken waar in één oogopslag staat wanneer welk evenement plaatsvindt. Hierdoor is er een overzicht voor iedereen.’
Heeft u tips of wilt u meedenken? Neem dan contact op met Kevin Bosch via tel. (06) 553 430 26 of stuur een mail naar actief@heerde.nl.