sv epe 1
sv epe 1 www.svepe.nl

Sv Epe wordt zaterdagclub?

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- Eind februari, begin maart hebben de spelers en begeleiding van SV Epe 1 en 2 het hoofdbestuur van de club benaderd met de mededeling dat het overgrote deel van genoemde teams de overstap wenst te maken naar het zaterdagvoetbal. Dit ondanks de wetenschap dat dit een sportieve stap terug zal betekenen. 

De teams zullen namelijk op het laagste niveau moeten instromen, oftewel de vierde klasse. Redenen om toch de overstap te maken naar zaterdag te maken zijn o.a. privéredenen om liever op zaterdag te willen spelen en het behoud van jeugdspelers die door moeten stromen naar de senioren. Daarnaast zal het spelen van derby’s zorgen voor meer supporters langs de lijnen en een financiële boost die daarbij komt kijken. Zowel landelijk als op districtsniveau is te zien dat steeds meer selectieteams deze overstap maken. De KNVB is druk bezig om deze beweging zo eerlijk en sportief mogelijk te laten verlopen maar kan nog geen duidelijkheid geven of een horizontale overstap naar de zaterdagcompetitie ingevoerd gaat worden, laat staan wánneer dit ingevoerd gaat worden. Wel heeft de KNVB te kennen gegeven dat dit sowieso niét aankomend seizoen al het geval zal zijn. De spelers en begeleiding van Epe 1 en 2 zijn ervan overtuigd dat zij de spirit en voetbalkwaliteiten hebben om snel weer terug te zijn op het niveau waar zij thuis horen en willen spelen. Bovendien willen zij niet het risico lopen zelfs in een mogelijke vijfde klasse terecht te komen wanneer één seizoen gewacht wordt met deze overstap.

Naar aanleiding van dit alles heeft het hoofdbestuur van SV Epe de commissie - welke in 2018 reeds onderzoek heeft gedaan naar een eventuele overstap naar de zaterdag - weer bereid gevonden om mee te denken over dit onderwerp. De commissie heeft zich met een aantal bestuursleden gebogen over de te nemen (verplichte) stappen, de consequenties en de wijze van informeren en communiceren naar de leden van SV Epe. Normaliter zou met spoed een Algemene Leden Vergadering (ALV) georganiseerd worden waarin leden meegenomen konden worden in dit onderwerp maar dit staan de coronamaatregelingen niet toe. Om zoveel mogelijk leden en direct betrokkenen bij het besluit te betrekken zijn er een aantal bijeenkomsten geweest waarin afvaardingen van diverse teams, commissies, vrijwilligers en leden waarin de aanwezigen werden geïnformeerd over dit onderwerp. Uitdagingen die een deze beslissing met zich mee zouden brengen, zijn duidelijk. Er moet worden nagedacht over veldindeling, aanvangstijden, kleedkamerruimte, kantinebezetting, spelers van Epe 1 en 2 die tevens trainer zijn van een jeugdelftal etc. Met de genoemde bijeenkomsten is nog niet iedereen bereikt. Om dit doel toch te bereiken, wil het bestuur een ieder die nog niet zijn mening gedeeld heeft en/of zich niet gehoord voelt bij deze uitnodigen zijn/haar mening te delen. Hiervoor hebben ze nog twee bijeenkomsten georganiseerd en wel op zaterdag 17 april om 13.00 uur en dinsdag 20 april om 19.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via het mailadres secretaris@svepe.nl. Afhankelijk van de opgave zal besloten worden of en in welke getale de bijeenkomst plaats kan vinden. Desgewenst kan iedereen uiteraard ook via de mail zijn of haar mening delen. Nadien zal het hoofdbestuur spoedig een beslissing nemen, zo staat te lezen in de nieuwsbrief aan de leden. De overstap van voetballen op zondag in plaats van zaterdag was voor enkele leden in 1984 de reden om een eigen club op te richten: EZC’84.