Afbeelding
.

Schooltuinjaar afgesloten met boerenkoolfeest

Algemeen

HEERDE- Vorig jaar hebben de 28 kinderen van groep 7 van Wereldwijs een heel tuinseizoen in de schooltuin aan de Groeneweg gewerkt. 

Wat startte met omspitten en alles voorbereiden voor het echte werk, bleek al snel te veranderen in een keurige kale tuin tijdens de eerste lockdown. De kinderen mochten er dus in schoolverband niet meer naar toe. Via online lessen hebben de kinderen toen instructie gekregen hoe de eerste groenten, zoals radijsjes, spinazie en sla, moesten worden gezaaid en geplant. Collega’s hielpen om - op afstand van elkaar - de bieten en aardappels te poten. Dat werkte fantastisch; ouders hielpen mee en begeleidden hun eigen kind op de schooltuin.

“Gelukkig mochten we half mei weer naar school en konden we daar samen aan het werk. De rest van de groenten volgden in mei (wortels, uien, bonen, courgettes, pompoenen) en in juni zaaiden de kinderen heel veel bloemen. Zo hebben we daar tot oktober kunnen wieden, oogsten en vele bossen bloemen kunnen plukken. In november was de tuin leeg.. op de boerenkool na. We deden een poging om in december daar een boerenkoolfeest mee te organiseren; en dankzij groenteman Van de Belt hadden we 80 keurig gesneden zakjes boerenkool klaarliggen.. maar we kwamen opnieuw in een lockdown terecht.” Afgelopen woensdag was het dan toch zo ver, het boerenkoolfeest als afsluiting van een superleuk schooltuinjaar. “Helaas mochten de begeleiders en helpers niet in de school mee komen eten. Toch hebben ouders voor een heerlijke maaltijd gezorgd, die de klas zich goed liet smaken. Heerlijk: zelfgekweekte groente!”