Afbeelding
Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl

Lokaal radiostation presenteert marathonuitzending

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE – “Peter Olde Scholtenhuis en Michel van den Esschert doen zo verschrikkelijk veel voor anderen. Wij willen nu graag iets voor hen doen.” 

Aan het woord zijn Yoka van Beek en Agnes Kok van het lokale radiostation Musicboxz Internetradio. Komende zaterdag 19 december gaan ze van 12.00 tot 18.00 uur een bijzondere éénmalige marathonuitzending maken genaamd ‘Olliebollenboxz voor Peet en Mies’. Luisteraars kunnen deze uren een plaat aanvragen en moeten daarvoor geld doneren. Het ingezamelde geld gaat naar de Eper kermisklanten. Over een gulle ‘Ker(st)mis-actie’ gesproken. 

Zoals ieder jaar bekend geacht mag worden, staat de Eper Oliebollenkraam van Olde Scholtenhuis en Van den Esschert deze weken op de Hoge Weerd. De eerste maanden van dit jaar kwam er bij hen echter helemaal geen geld binnen. “Normaal gesproken staan ze die periode met hun attracties op de kermis, maar vanwege corona kon dat natuurlijk niet. In die tijd stonden ze wel heel vaak belangeloos met hun draaiorgel bij verzorgingstehuizen te spelen. Dat vonden wij geweldig. Daarom gaan we samen met onze radiocollega’s Jan-Egbert Kieskamp, Erik Strijk, Martijn Joostema, Marcel Hergaarden en Arjan Wittingen een eenmalige uitzending maken om hen te steunen. We hopen dat er veel geld ingezameld wordt.” 

De Eper radiofanaten en muziekliefhebbers van Musicboxz Internetradio hebben in deze periode van het jaar altijd een marathon-uitzending gepland staan. “Vanwege corona konden we niet groots uitpakken en geen gasten uitnodigen. Daarom hebben we het klein gehouden. We bedachten deze Eper actie die eenzelfde gevoel en sfeer oplevert als Serious Request van 3FM. We hebben een collectebus bij de Oliebollenkraam van Peter en Michel neergezet waar mensen geld in kunnen gooien. Maar daarnaast kan men nu al liedjes aanvragen door een privébericht te sturen via onze facebookpagina www.facebook.com/musicboxzradio. Je mag ook bellen naar tel. 0578-842191 om je plaat aan te vragen. We zullen je vervolgens vragen om je mobiele nummer en sturen je een Tikkie. Al het geld gaat naar de Eper oliebollenbakkers.”