Afbeelding
.

Kerstbrodenactie Ladies Circle Epe

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- Al meer dan 20 jaar organiseert Ladies Circle Epe – de eerste en daarmee de oudste Ladies Circle van Nederland – een kerstbrodenactie. 

Met de verkoop van zo’n 3000 broden de afgelopen jaren kan de Ladies Circle deze actie met recht succesvol noemen. Ook dit jaar gaan ze voor een verkoopsucces. De Ladies Circle Epe is een serviceclub die zich inzet voor goede doelen. De kerstbrodenactie organiseerden ze al meer dan 20 jaar met bakker Elferink. Helaas gaat deze samenwerking vanwege gezondheidsredenen van de bakker niet door. Voor dit jaar zijn ze voor het bakken van de kerstbroden terecht gekomen bij De Buurtwinkel van Stichting De Passerel, het goede doel van vorig jaar. 

Martine Heemskerk-Maat (voorzitter), Mirjam Raadsveld (penningmeester) en Monique Goutbeek, die de website heeft gemaakt, vertellen in De Buurtwinkel over de actie. “Al vele jaren is de kerstbrodenactie enorm succesvol. De opbrengst gaat naar een goed doel. Vorig jaar kozen we voor een lokaal goed doel: De Buurtwinkel van Stichting De Passerel en ook dit jaar gaat de opbrengst hier naar toe. De cliënten werkzaam bij de Buurtwinkel worden op deze manier betrokken bij het goede doel, ze bakken de broden, de dozen worden gevouwen bij Los Huus. Het had eigenlijk niet mooier uit kunnen komen, een echte win-win situatie.” 

Teamcoördinator van de Buurtwinkel Babette Modderkolk: “Het is de eerste keer dat wij de broden mogen maken. Vorig jaar waren wij al het goede doel, nu komt het broden maken erbij.” Bakker Mark van de Buurtwinkel: “Het kerstbrood wordt gevuld met amandelspijs (100%), krenten en rozijnen, fruitmix, én speciaal voor het kerstbrood van de Ladies Circle een luxe notenmix. Bovenop het brood komt het traditionele amandelstrooisel en poedersuiker. We gaan nu al richting de 1500 broden en in de komende weken zullen we in totaal zo’n 3000 broden gaan maken.” Robin en Deborah zijn werkzaam in de Buurtwinkel. Robin maakt onder andere deeg klaar voor bijvoorbeeld boterkoek of gevulde koek, werkzaamheden die hij zelfstandig doet. Deborah helpt met het deeg en de koekjes en is werkzaam in de winkel. In de Buurtwinkel worden zij opgeleid om uit te stromen naar een begeleid werkplek bij een regulier bedrijf. Beiden zullen, net als vele andere cliënten, betrokken worden bij het maken van de kerstbroden. De voorbereidingen zijn al in volle gang zoals het spijs rollen en stickeren. 

De dames van de Ladies Circle hopen ook dit jaar veel geld op te halen voor het goede doel. “Onze vorige actie, de Beaujolais actie, was helemaal uitverkocht, dat hopen we ook voor deze kerstbrodenactie. Veel bedrijven bestellen de kerstbroden als kerstcadeau, zo steunen ze een goed doel en ontvangt het personeel iets lekkers. Daarnaast hebben we veel trouwe klanten die ons al jarenlang supporten”. Nieuw dit jaar is de website waar de kerstbroden direct besteld kunnen worden. Ook nieuw dit jaar zijn de dozen waar de kerstbroden in verpakt worden, duurzaam én feestelijk. Wilt u ook een overheerlijk en goed gevuld kerstbrood bestellen? Dat kan via de website: ladieskerstbrood.nl. De kosten bedragen 5,95 euro per kerstbrood. Bestelt u op tijd uw kerstbroden zodat de Buurtwinkel hier rekening mee kan houden. Bestellen kan tot 10 december!