Afbeelding
.

Inzameling Kerstpakketten voor Voedselbank Vaassen – Heerde - Epe

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Heel spontaan begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een grote actie: het initiatief van Simone Remmerts uit Heerde om Kerstpakketten in te zamelen voor de Voedselbank Vaassen – Heerde – Epe. 

U kunt ook meehelpen: zaterdag 28 november wordt er van 10.00-15.00 uur een coronaproof inzameling georganiseerd op de parkeerplaats van de Jenaplanschool, Beatrixweg 30 in Heerde. “Deze Coronaperiode wordt voor veel mensen steeds zwaarder. Denk ook aan zzp’ers die het nu zwaar hebben. Ik wilde daarom heel graag iets doen, juist nu de decemberperiode er aan komt”, vertelt Simone. “Ik heb vervolgens contact opgenomen met de Voedselbank Vaassen Epe Heerde om te vragen of zij hier behoefte hadden. Zij vonden het heel fijn. Zij merken dat meer mensen een beroep op hen doen. Samen zijn we op het idee gekomen voor een kerstpakkettenactie. De Voedselbank helpt vele gezinnen en mijn doel is om kerstpakketten te maken voor deze gezinnen. Door dit mét de Voedselbank te doen weet ik ook zeker dat het op de juiste plek terecht komt.” 

Simone is verpleegkundige en heeft van dichtbij meegemaakt wat de impact van Corona is. “Ik heb gezien wat het met mensen en hun omgeving doet. Daardoor ben ik nóg meer gemotiveerd om iets te doen. Ik ben er dag en nacht mee bezig, naast mijn werk en de opleiding die ik doe. Ik zet me graag in voor een ander en wil het uiterste er uit halen!”, vertelt de gedreven Simone. 

Op zaterdag 28 november vindt dus van 10.00-15.00 uur een inzamelingsactie plaats op de parkeerplaats van de Jenaplanschool, Beatrixweg 30 in Heerde. U wordt van harte uitgenodigd om dan een bijdrage af te leveren. Denk hierbij aan: houdbare voedingsmiddelen, klein speelgoed, verzorgingsproducten, woondecoratie gericht op Kerst, enzovoort. Dit wordt coronaproof georganiseerd middels een drive-in. 

Diverse ondernemers uit de regio ondersteunen Simone bij dit mooie initiatief. Van het Smallert in Emst heeft Simone bijvoorbeeld 100 kaarsen mogen ontvangen. In aanloop naar de Kerstdagen zal Simone de pakketten afleveren bij de Voedselbank, die er op haar beurt voor zorgt dat de pakketten worden verspreid onder de cliënten. “Zij zorgen dat het bij de mensen komt die het echt hard nodig hebben!” 

Mocht de actie een succes blijken, dan hoopt Simone het volgend jaar weer te organiseren. Kijk voor meer informatie op Facebook; Inzamelingsactie kerstpakketten Voedselbank Epe, Heerde en Vaassen.