Afbeelding

Vios Vaassen wint 24e Molenbeek toernooi

· leestijd 1 minuut Algemeen

HEERDE- Ook dit jaar heeft de v.v Heerde onder ideale maar soms warme omstandigheden weer zijn eigen Molenbeek toernooi gehouden. De organisatie had in deze onzekere coronatijd wel diverse aanscherpende maatregelen getroffen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, waarvoor ze vele complimenten kregen. Nadat VIOS Vaassen dinsdagavond in een aantrekkelijke wedstrijd met 1-0 had gewonnen van Wijhe'92 was het afwachten wie ze zouden treffen in de finale. Deze tegenstander moest komen uit de wedstrijd Heerde tegen Vevo, die donderdagavond onder grote publieke omstandigheden werd gespeeld. Heerde speelde de 1e helft een verdienste wedstrijd, ondanks dat in het begin enkele doelpuntrijke mogelijkheden werden gemist. Maar hierna liep Heerde makkelijk uit naar een 3-0 ruststand, via enkele mooie doelpunten van Dennis Calkhoven en Daan Niemijer. De 2e helft kwam Vevo onverwacht terug tot 3-2, maar de overwinning kwam nooit in gevaar voor Heerde dat uiteindelijk uitliep naar 5-2. Hierdoor speelde Heerde de finale tegen Vios. Dit was voor de trainers tevens een mooie test te kijken hoe hun ploeg ervoor staat in deze voorbereiding. Heerde speelde een matige 1e helft en kwam op een 0-1 ruststand te staan. Nadat de trainer enkele omzettingen aanbracht in het elftal herpakte Heerde zichzelf en zette Vios onder druk. Dit werd echter niet beloond met een doelpunt waardoor Vios uiteindelijk de winnaar werd van het toernooi. De wedstrijd om de 3e plaats werd met 4-2 gewonnen door Wijhe'92 van Vevo. Interim-voorzitter Melenhorst reikte de prijzen na afloop uit aan de aanvoerders en bedankte iedereen voor het sportief verlopen toernooi. Ook benadrukte hij nog eens hoe belangrijk het is om vooral in deze tijd iedereen de ruimte te geven om proberen het virus een halt toe te roepen. Daarvoor bedankte hij iedereen en hopelijk kan volgend jaar de 25e editie onder minder strenge maatregelen gehouden worden.