v.l.n.r. Henk Riphagen
v.l.n.r. Henk Riphagen Edwin Fennema

SV Wissel pakt hoofdveld aan

· leestijd 1 minuut Algemeen

EPE- Het hoofdveld van SV Wissel aan de Ericaweg in Epe krijgt een totale renovatie. “Het was hoognodig. De toplaag was te organisch geworden waardoor het veld, vooral na een periode van regen, erg zwaar werd om te bespelen. Nu vanwege Covid-19 de competitie voortijdig is beëindigd, is de renovatie naar voren gehaald om er zeker van te zijn dat het grasmat voor het nieuwe seizoen weer speelklaar is.” Frans Schimmel Groen en Grondwerken heeft hiertoe opdracht gekregen van het bestuur van SV Wissel. De renovatie wordt gecombineerd met de aanleg van een moderne beregeningsinstallatie. Oud-speler en lid van de vereniging Erik Pronk van ‘Pronk Beregening B.V.’ is hiervoor benaderd. Niet alleen het hoofdveld, maar ook het tweede veld wordt voorzien van een beregeningsinstallatie. Respectievelijk vierentwintig en zestien sproeiers worden aangestuurd door een computer en zijn ook met een app op de telefoon te bedienen. De ‘Maandagmorgenploeg’, de mannen van het onderhoud, zijn hier erg blij mee. Vanuit de vereniging worden de werkzaamheden begeleid door Henk Riphagen.

“Een kostbaar geheel en wij zijn dan ook erg blij dat Pronk een deel van de installatie heeft aangeboden in de vorm van sponsoring”, geeft bestuurslid Facilitaire Zaken Albert Koopman aan. Daarnaast heeft de Club van 100 de overige installatiekosten van het hoofdveld voor haar rekening genomen en de rommelmarktcommissie die van het tweede veld. Mede dankzij hen heeft SV Wissel straks een moderne beregeningsinstallatie en een grasmat waar de vereniging trots op kan zijn. Deze zomer verwacht SV Wissel nog clubs uit de Eerste- en Eredivisie die in Wissel komen trainen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook zij zullen blij zijn met de nieuwe voorzieningen.

Wanneer het nieuwe seizoen van start zal gaan is nog even de vraag. De trainingen van de jeugd bij SV Wissel zijn inmiddels weer begonnen. Ook niet-leden zijn daarbij van harte welkom en mogen trainen bij de club. Binnenkort starten ook de senioren weer. “En wel op een mooie groene grasmat, dat is één ding wat zeker is.” Voor meer foto’s kunt u kijken op www.svwissel.nl.