Afbeelding

Locoburgemeester Jan Berkhoff spreekt inwoners gemeente Heerde toe

· leestijd 2 minuten Algemeen

HEERDE- Locoburgemeester Jan Berkhoff heeft de inwoners van gemeente Heerde toegesproken en deze toespraak is geplaats op YouTube.

“Beste mensen,

Onze gemeente Heerde wordt momenteel keihard getroffen door het coronavirus. Een zware deken van rouw, verdriet en zorgen ligt over onze hechte gemeenschap.

Ik leef mee met alle inwoners die direct of indirect te lijden hebben onder de gevolgen van dit vreselijke virus. In het bijzonder denk ik aan hen die zelf ziek zijn, thuis of in het ziekenhuis. En aan hen, die een naaste hebben die ziek is, of in de kring van familie, vrienden en bekenden mensen verloren hebben. Vreselijk. En het eind is helaas nog niet in zicht.

Bijzonder ernstig is de situatie in Brinkhoven. Een groot deel van de inwoners van deze zorginstelling is ziek en er zijn al veel overledenen te betreuren. Vreselijk voor de getroffen inwoners zelf, maar ook een zware aanslag op de inzet van de medewerkers. Ook in andere zorginstellingen is de aanwezigheid van het virus vastgesteld.

Ik heb groot respect voor alle werkers in de zorg en wens ze heel veel sterkte toe in deze tijd waarin ze onder extreem zware omstandigheden moeten werken, en tegelijkertijd de ogen van velen op zich gericht weten. Maar laten we ook veel andere beroepsgroepen die het in deze tijd extra zwaar hebben, niet vergeten. Ik denk bijvoorbeeld aan onze huisartsen, predikanten, pastoraal werkers en uitvaartverzorgers, maar ook aan mantelzorgers en vrijwilligers. Ook hen wens ik alle sterkte toe.

De uitbraak van corona raakt ons allen. Ook al zijn we niet ziek, het dagelijks leven staat volledig op z’n kop. De onzekerheid is immens. Banen die op de tocht staan, ondernemers en zzp’ers die hun inkomsten verliezen. Thuiswerkende vaders en moeders die ook nog onderwijs moeten geven. Aan huis gebonden ouderen die geen bezoek ontvangen. Kinderen die in hun vrijheid en spel beknot zijn. Het gemis van kerkgang en verenigingsleven. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tegelijkertijd vind ik het mooi om te zien wat een hartverwarmende initiatieven er ontstaan, waarbij mensen elkaar helpen en voor elkaar klaar staan. Spontaan wordt er op vele manieren hulp aangeboden. Iedereen die zich inzet voor anderen in deze moeilijke tijd wil ik daarvoor hartelijk danken. Zo laten we zien dat we samen Heerde zijn, die hechte gemeenschap waar je op elkaar kunt rekenen. Blijf naar elkaar omzien, maar wel op veilige afstand.

Beste inwoners van de gemeente Heerde. We gaan met z’n allen door een moeilijke tijd. We voeren een strijd tegen een onzichtbare vijand, een taai en hoogst besmettelijk virus. We moeten samen alles op alles zetten om verdere verspreiding te voorkomen. Houd u dus aan de maatregelen: blijf zoveel mogelijk thuis en houd minimaal anderhalve meter afstand. Dit vraagt van ons allen veel geduld en discipline. Alleen samen kunnen we dit virus overwinnen. Ik wens u allen heel veel sterkte toe om deze tijd door te komen. Houd vol en alle goeds.”

Jan Berkhoff,

Locoburgemeester

Link naar YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=vfTs8EUpmxg