Afbeelding

Ledenvergadering Hoornerfeest 2020

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOORN- Op de eerste donderdag van maart is traditiegetrouw de jaarlijkse ledenvergadering gehouden van Oranjevereniging Prinses Beatrix. De vergadering werd gehouden bij Bistro Voldaan. Deze ledenvergadering had een speciaal tintje aangezien voorafgaand aan de ledenvergadering een presentatie werd gegeven door Ralph Tip van Omroep Gelderland. Een presentatie over het TV programma “Zomer in Gelderland” met als doel het werven van een enthousiast team van minimaal 10 mensen uit Hoorn voor deelname aan dat TV programma. Door deelname aan het programma bestaat de mogelijkheid het buurtschap Hoorn op de kaart te zetten en in een sportieve strijd deel te nemen aan de strijd om de titel “Het mooiste dorp van Gelderland”. Na opening van de vergadering door voorzitter Jan Agterhuis werd onder anderen terug gekeken op het feest van 2019, werd inzicht gegeven in de ontwikkeling van het ledenaantal (inmiddels ruim 1.400 leden), de samenstelling van de leden, de samenstelling en het rooster van aftreden van het bestuur. Ook zijn de financiële resultaten besproken en heeft de kascommissie verslag gedaan van haar boekenonderzoek bij de penningmeester(s). “Geconcludeerd kan worden dat de Vereniging in alle opzichten gezond genoemd kan worden.”

Programma 2020 (VET)

Het bestuur heeft ook haar programma voor het Hoornerfeest 2020 gepresenteerd. Het weekend voor het feest, op zaterdag 27 juni wordt gestart met het Hoorn Open darttoernooi. Inmiddels de derde editie met dit jaar als gekozen goede doel de Samen Loop voor Hoop Heerde ten bate van het KWF. Het betreft een koppeltoernooi waarvoor u zich nog aan kunt melden via email: diknijmeijer@gmail.com of stuur een app naar tel.06-38291010. Donderdagavond 2 juli start het feest met de Bolle Jan Show. De Roadshow van Jan en Mien, een muzikale bruine kroeg in Amsterdam. De Bolle Jan Show is werkelijk uniek. Vanaf het moment dat de show van start gaat waan je je in het gezelligste bruine café van Nederland met live optredens van twee huisartiesten uit dit café. Vrijdagmiddag 3 juli is een leuke kindermiddag met diverse activiteiten en natuurlijk De Voice of Hoorn. ‘s Avonds is er de wel bekende playbackshow door de buurten als onderdeel van de Zeskamp wat altijd een spektakelstuk is. De partyband van deze avond is de populaire band Melrose.

Zaterdag 4 juli starten ze met het hijsen van de vlag bij de Jenaplanschool. Vanaf daar gaan ze met de kinderen naar de feestweide waar ze kijken naar een theatershow. Op dat moment is de rommel- en warenmarkt al in volle gang en loopt het evenemententerrein vol met oldtimers voor de grote oldtimershow. Hiervoor kunt u zich nog opgeven via Oldtimers@Hoornerfeest.nl of via tel.06-25165713. Rond één uur in de middag starten ze met de zeskamp waarbij ook op het kanaal spektakel zal zijn met als laatste het finalespel in de feesttent. De grote finaleavond van dit jaar wordt verzorgd door de Perfect Showband in samenwerking met DJ Sander.