Afbeelding

AV de Gemzen organiseert de Paddenrun

· leestijd 1 minuut Algemeen

WAPENVELD- AV de Gemzen organiseert in Wapenveld de Paddenrun op 16 mei. Deze maakt deel uit van de jubileumloopcompetitie.

Dinsdag 8 januari klonk namelijk het startschot voor het 70-jarig jubileumjaar van de Gemzen. In dit kader is er voor alle Gemzenleden een jubileumloopcompetitie opgezet. Hierdoor hebben de diverse loopgroepen van de vereniging het initiatief genomen om een eigen loop te organiseren. Zo is er een loop geweest in Wezep, en komen er nog lopen in Elburg op 8 juni en in Hattem op 2 juli en dus ook in Wapenveld op 16 mei. Al deze lopen zijn ook voor niet-Gemzenleden. De paddenrun wordt gelopen in het bosgebied rond de “Laerberg”. Dit is het gedeelte tussen het landgoed Fliphul, de Wapenvelder Molenweg en bebouwing van Wapenveld Noord. Een klein gedeelte van de route gaat over het landgoed Fliphul.

Wat houdt de jubileumcompetitie in? Als Gemzen lid neem je deel aan tenminste 7 geselecteerde wedstrijden (zie www.gemzen.nl>pagina>jubileumjaar>gemzen70jaar). Je kunt uit 2 categorieën kiezen, de 35 of de 70 kilometer waarbij je in 2019 in minimaal 7 wedstrijden 35 of 70 km loopt. De puntentelling voor de jubileumcompetitie wordt volgens de Age grading methode gedaan. Dit houdt in dat er een leeftijdscorrectiefactor op je tijd wordt toegepast waardoor iedere deelnemer dezelfde leeftijd in de uitslag heeft. Hoe toepasselijk bij een club op leeftijd. Parkoers 5 kilometer: 1 ronde van 5 km, 10 kilometer: 2 ronden van 5 km. Start 19.00 uur. Voorinschrijven via inschrijven.nl. Na-inschrijven: op de dag zelf tot een half uur voor de start. Inschrijfkosten: 5 euro (gemzenleden betalen niet voor deze loop). Startplaats: eind van de Oranjeweg (schuin tegenover molen de Vlijt). Parkeren: op industrieterrein “De Vlijt” (let op: van daar nog 5 à 10 minuten lopen) De auto’s kunnen geparkeerd worden in de straten van het fabrieksterrein “de Vlijt”. Er zijn twee vrijwilligers, die er op toezien dat de auto’s correct geparkeerd worden.