Afbeelding

Praktijk Rising Hope begeleiding slachtoffers van narcisme

· leestijd 1 minuut Algemeen

Narcisme is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoonlijkheid, egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. “Een narcist probeert het beeld dat hij van zichzelf heeft hoog te houden en heeft vaak een opgeblazen gevoel over zijn eigen belangrijkheid. Als je kritiek hebt op een narcist, dan past dat niet bij het beeld wat hij van zichzelf heeft. Dat veroorzaakt onrust en angst. Van daaruit kan de narcist met woede naar je uitvallen, terwijl jij het goed en opbouwend bedoelde.

Een slachtoffer van narcisme gaat zich aan banden gelegd voelen, voelt zich niet meer vrij om zichzelf te zijn, te doen wat hij of zij wil en verliest zijn eigen mening, zijn eigen zelf. Overal waar je in relatie bent met anderen kun je met narcisme te maken krijgen; binnen het gezin, huwelijk, op je werk, in de kerk, enz. Het is niet altijd zo eenvoudig, dat je het contact met de narcist kunt gaan mijden.

Narcisten zijn vaak hele aantrekkelijke personen, door het beeld wat ze van zichzelf laten zien. Maar hoe ga je met ze om als je graag in de relatie met een narcist wil blijven? En hoe kan je dicht bij jezelf blijven en zorgen dat je jezelf niet kwijtraakt? Hoe kan je het zicht op jezelf weer terug vinden als je deze bent kwijtgeraakt, doordat je misschien al jaren met een narcist te maken hebt gehad? Je bent van harte welkom bij praktijk Rising hope. Hennie begeleidt in de verwerking van het verleden en het ontdekken van wie jij bent. Hennie van Klompenburg, Vemderweg 15, Epe, tel. 06-20283824, m:info@praktijkrisinghope.nl of kijk op www.praktijkrisinghope.nl.