Afbeelding

ProReva, uw steunkousenspecialist nu ook in Wapenveld

· leestijd 1 minuut Algemeen

ProReva is in de zomer van 2018 gestart met een spreekuur voor Therapeutische Elastische Kousen (TEK) in Wapenveld. Inwoners van Wapenveld en omstreken kunnen nu ook dicht bij huis terecht voor professioneel advies en het aanmeten van steunkousen. ProReva houdt iedere donderdagochtend tussen 8.30 en 10.00 uur een spreekuur bij Heetkamp Orthopedische Schoentechniek aan de Klapperdijk 34 in Wapenveld. Afspraken voor het spreekuur verlopen via de receptie van ProReva in Zwolle, tel. 038–4672720. Het spreekuur in Wapenveld wordt verzorgd door Marian Bekhuis, specialiste in therapeutische elastische kousen en mammacare bij ProReva. Marian heeft al jarenlange ervaring in het vak.

Steunkousen

Therapeutische Elastische Kousen worden in de volksmond vaak steunkousen genoemd. Toch zijn de kousen die op dit spreekuur aangemeten worden van een heel andere categorie. Voor TEK is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist; het gaat dan ook om een medisch hulpmiddel. Specialisten die deze kousen aanmeten zijn gediplomeerd en volgen jaarlijks scholingen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt.

Alle zorg voor voeten en benen op één adres

Net als ProReva, zoekt ook Heetkamp orthopedische schoentechnieken altijd naar vormen van samenwerking in de zorgketen. Uit die ambitie is de samenwerking met ProReva al lang geleden ontstaan. En nu is deze samenwerking uitgebreid met een steunkousenspreekuur in de praktijk aan de Klapperdijk. Beide zorgverleners willen hetzelfde voor hun klant: hoe zorg je er voor dat beweging zo makkelijk mogelijk wordt en blijft? Door vanuit verschillende disciplines samen naar het vraagstuk van de klant te kijken en door korte lijnen te onderhouden met de diverse zorgverleners, bereik je veel meer. Orthopedische schoenen krijgen bijvoorbeeld een nog betere pasvorm als daarin de juiste kousen worden gedragen. Klanten kunnen voor meerdere mobiliteitsproblemen terecht op één adres