Afbeelding

Sail Kampen 2018 groter dan alle voorgaande edities

· leestijd 2 minuten Algemeen

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, hoogste tijd om uit te kijken naar het volgende grote evenement dat in Kampen plaats gaan vinden namelijk: Sail Kampen 2018. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, veel muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het bestuur van Sail Kampen is achter de schermen al maanden bezig met opstellen van een aantrekkelijk en vooral ook vernieuwend programma.


Groots nautisch cultuurevenement

Sail Kampen 2018 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Vele zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Bewonder ook de historische schepen uit de Hanze- en VOCtijd.


Spectaculaire vlootschouw

Op vrijdagavond 30 maart wordt sail Kampen feestelijk geopend met een spectaculaire vlootschouw. alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich aan het publiek. een prachtig schouwspel op het water. De vlootschouw wordt vanaf de kade muzikaal begeleid door de steelband van het Korps mariniers. luitenant-kolonel der marniers, commandant van de van Ghentkazerne én Kampenaar Jan ten hove
nemen de vlootschouw af, in gezelschap van burgemeester Bort Koelewijn, gedeputeerde eddy van hijum en de vicevoorzitter van sail Kampen Bart-Jan Gardebroek.


Een voorproefje op wat komen gaat...

De sfeervolle binnenstad vormt het decor van verschillende activiteiten, de meest bijzondere schepen liggen aan de IJsselkade en op het water vinden allerlei nautische demonstraties plaats door de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine, de brandweer en de KNRM. De sailroute wordt geheel in stijl aangekleed met visnetten, fuiken, tonnen, rokerijen en figuranten in historische kledij. Op diverse plekken vinden optredens plaats en langs de route kan je genieten van muzikale en theatrale straatacts. op de Koornmarkt vindt een groots ridderspektalel plaats, een historische bioscoop brengt het verleden op een wel heel bijzondere manier in beeld en een aantal voormalige ‘Suydersee’ plaatsen zullen zich presenteren. in de Buitenhaven en op de Koggewerf staat de maritieme geschiedenis van Kampen centraal. De Koggewerf is de thuisbasis van de Kamper kogge en herbergt ook een timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier en gezellige taveerne. Daarnaast zullen vele zeemanskoren van zich laten horen tijdens het Zeemanskorenfestival en vindt het nationaal stadsomroepersconcours plaats in de binnenstad. ook voor kinderen is er genoeg te beleven; er is een kermis, een reuzenrad, een musical op een piratenschip en nog veel meer!


Historische Parade

Een historische en nautische Hanzeparade met meer dan 70 figuranten vindt meerdere keren plaats tussen de Bovenkerk, de Buitenhaven en de IJsselkade. het schuttersgilde met vaandels, monniken met Gregoriaanse muziek, levende standbeelden op karren, koetsen van het Kampereiland, de meisjes van de sigarenfabriek, Urkers en Volendammers in klederdracht en natuurlijk het gewone volk van adel tot kerk...het belooft een groots spektakel te worden!


Sailvaren

Het ultieme Sail gevoel ervaren? Stap dan aan boord van een van de vele historische rondvaartschepen en bewonder Kampen vanaf het water met het prachtige stadsfront op de achtergrond.


Muziekfeesten in de stad

Op veel plaatsen in de stad barst het van de acts en optredens. De Plantage, het Unieplein, het Van Heutszplein, overal is het gezellig! Daar
naast wordt er een enorme feesttent geplaatst op het Burgemeester Berghuisplein voor meer dan 2000 feestgangers. Hier vindt op vrijdag het feestelijke openingsconcert plaats met een optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Edwin Evers Band. Zaterdagavond belooft een heerlijke ‘Hollandse avond’ te worden met optredens van de Kamper band Loat Goan, Django Wagner, Stef Ekkel en Nederlands meest populaire artiest van dit moment: Dré Hazes!


Vanaf 12 januari start de ticketverkoop voor deze unieke concerten. Ga naar de website www.sailkampen.nl en reserveer je kaarten alvast voordelig in de voorverkoop!


Beleef sail Kampen 2018 van 30 maart t/m 2 april!

Kijk voor meer informatie op www.sailkampen.nl of volg het evenement op facebook via ‘sail Kampen official’. Zo hoef je niets te missen!

Sail Kampen 2018