Van links naar rechts  Ruud Jager | voorzitter
Van links naar rechts  Ruud Jager | voorzitter

Eper Paarden4daagse met ruim 500 ruiters en menners

· leestijd 2 minuten Algemeen

EPE- Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni is Epe volledig in de ban van de jaarlijkse Paarden4daagse. Het evenement, dat voor de 24e keer georganiseerd wordt, kent ruim 500 ruiters en menners uit Nederland, Duitsland en België. Elke dag is er een andere route door de omgeving rondom Epe. Bij het start- en finishterrein aan de Officiersweg t.h.v. de kruising met de Dorperveldweg wordt het erg gezellig met muziek, een feestavond en een slotfeest. Publiekstrekker op de laatste dag is altijd de intocht. Het hele dorp is dan op de been om de stoet te verwelkomen.

Rondom deze 24e editie wordt het nodige georganiseerd. De organisatie heeft dit jaar ook speciaal aan de ouderen gedacht. In goede samenwerking met de Klaarbeek, Boskamp en Sint Anthoniehof zullen op dinsdagmiddag bewoners naar het start-/finishterrein gaan. Met een paardentram en huifkar zullen zij vast een gezellige rit beleven. Er worden in totaal zo’n 75 tot 80 vrijwilligers ingezet als parkeerhulpen, verkeersregelaar bij oversteekposten, mensen voor de pleisterplaatsen, de EHBO, de op- en afbouwploeg, veterinaire controleurs etc.

Er doen ruiters mee op pony’s, kleine en grote paarden, maar ook menners met een één-, twee- of vierspan. Op de laatste dag, na de intocht, worden er in samenwerking met Ondernemersvereniging Epe prijzen uitgereikt door een jury voor originaliteit, de mooiste of meest ludieke presentatie. Op kop van de bonte stoet een grote postkoets met VIPS, getrokken door 5 paarden, daarachter nog een nieuw toegevoegde postkoets met een vierspan. Ook zal er een originele Bierwagen van Grolsch meerijden. De opening van de optocht zal zeker spectaculair zijn: dit doen de herauten van Bloco033, al meer dan 10 jaar dé sambaband van Amersfoort en omstreken. Een deel van de Eper dansleerlingen van Cultuurplein Noord Veluwe zullen er o.l.v. Yvonne Ballijns samen met Blocco033 een extra swingend feestje van maken.

Op het start- en finishterrein staat een grote muziektent waarop maandagavond de ontmoet- en groetavond is. Muziek is gerealiseerd in samenwerking met Stichting Epop. Rumbato is een gitaarduo met voornamelijk als basis Franse zigeunermuziek. Op dinsdag 13 juni is er tussen 19.30 uur en 21.30 uur een jamsessie op het terrein van de Paarden4daagse in Epe. Voor de deelnemers aan het hippische event maar ook voor alle andere inwoners van Epe is er een open podium. De muziekschool van Cultuurplein Noord Veluwe levert de instrumenten. Ook zal men de sessie begeleiden. Alle popmuzikanten uit Epe en omgeving zijn van harte welkom om hun talent te delen. Op woensdag is er de kindermiddag met allerlei kinderactiviteiten. De activiteiten zijn op en om het start- en finishterrein voor kinderen en je kunt er ook ponyrijden. Ook wordt er 2 keer die middag een kindertheatervoorstelling gegeven. Treintje Bello rijdt gratis vanuit het centrum heen en weer naar het start- en finishterrein alsook naar RCN Vakantiepark de Jagerstee. Hier kan worden skelter gereden op de nieuwe Skelterbaan. Op de maandagmiddag en dinsdag zijn er clinics en/of workshops rondom het trainen van paarden. Op donderdagavond is er de feestavond. Er is dan een grote braai, welke verzorgd wordt door Partyservice Cor van Oene (bbq) voor wel 1.000 bezoekers, met ‘s avonds voor het derde jaar op rij, de band Duo Two For You. De intocht op vrijdag is tussen 19.00 uur en 20.00 uur. De avond wordt afgesloten met een groot gezellig feest. Ook Piet Paulusma van SBS 6 zal in de week zijn opwachting maken en het weer presenteren. Kijk voor meer informatie op www.paarden4daagse.nl.

Afbeelding