Foto: Hans v.d. Vlekkert
Foto: Hans v.d. Vlekkert

Lintjesregen gemeente Epe 2016

· leestijd 2 minuten Algemeen


EPE- Ter gelegenheid van Koningsdag heeft burgemeester Van der Hoeve op dinsdag in het gemeentehuis van Epe tien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd mevrouw L.J. Wittekoek-Ottevanger uit Vaassen. Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: de heer W. Bomhof uit Vaassen, mevrouw Y.E.J. van den Broeke-Elferink uit Epe, de heer A. Brouwer uit Vaassen, mevrouw W. Dalhuisen-Hanekamp uit Epe, mevrouw B.M. Dieker-Bouwmeester uit Vaassen, mevrouw H. Kamphuis-Karrenbelt uit Epe, de heer A. van der Laan uit Vaassen, de heer T. Nooteboom uit Oene en de heer D. Nijhof uit Epe.

Mevrouw Wittekoek-Ottevanger heeft zich ondermeer ingezet op het gebied van de zorg, zo is zij mede-oprichter van de Vereniging Geschiedenis der Verpleegkunde, bij de Soroptimistclub, als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Epe, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Vaassen en nog veel meer.

De heer Bomhof werd geprezen om zijn activiteiten voor onder andere de Hervormde Gemeente Vaassen, de SOSO, een samenwerkingsverband van zes ouderenbonden in de gemeente Epe, de Protestants Christelijke Ouderen Bond, Christelijk Mannenkoor “Looft Den Heere”, en het Ursula Gilde.

Mevrouw Van den Broeke-Elferink heeft zich onder andere ingezet voor de personeelsvereniging van de gemeente Epe; het kerkgenootschap de Volle Evangelie Gemeente Woord & Daad in Vaassen, Jeugd met een Opdracht in Heerde, het F.D. Roosevelthuis in Doorn, Stichting Present, Atletiekvereniging Cialfo en de Stichting Kenya Kinderen.

De heer Brouwer werd onderscheiden voor zijn inzet voor onder andere: de Hervormde Gemeente Vaassen, de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs Vaassen en de Molenbeek Mavo. Ook heeft de heer Brouwer veel werk verricht op het gebied van informatiebeveiliging.

Mevrouw Dalhuisen-Hanekamp zet zich ondermeer in als vrijwilligster bij Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar, de Grote Kerk, en de Play- en Sing In.

Mevrouw Dieker-Bouwmeester is o.a. actief bij de Vrijwillige Hulpdienst in Vaassen, Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar in Epe, het hospice Casa Vera, het Astma Fonds en al ruim 17 jaar stelt zij haar huis open voor een vakantie voor Armeense kinderen.

Mevrouw H. Kamphuis-Karrenbelt uit Epe is o.a. actief voor: Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar, de Zonnebloem, de EHBO afdeling Epe, het Rode Kruis, de ambulancedienst Epe, de Stichting Welzijn Ouderen, als collectant voor de Hartstichting, Nierstichting en de Kankerbestrijding, en bij zorgcentrum De Klaarbeek.

De heer A. van der Laan uit Vaassen, heeft zich ingezet voor ondermeer: de Nederlandse Volleybalbond, regio Veluwe, tennisvereniging TC Vaassen, Stichting Vaassens’ Molen, Rotary Club Epe, de Stichting Leergeld Noord Veluwe zet hij zich in voor kinderen van minima-gezinnen. De Stichting Leergeld en Stichting Glaskunst Epe.

De heer Nooteboom heeft zich ingezet voor onder andere: de Christelijk Historische Unie, Hervormde Gemeente Apeldoorn, Hervormde Gemeente Oene, het ondersteuningscentrum dat vanuit de kerk was opgezet ten tijde van de zware MKZ-periode, de Polen werkgroep van de Stichting Hulp Oost Europa, Stichting Broken Wings, en was als vrijwilliger betrokken bij de Oener Dagen, samen met Oener Belang.

De heer D. Nijhof uit Epe is onderscheiden voor zijn inzet voor o.a.: muziekvereniging Prins Bernhard in Emst, de jaarlijkse Avond Rijwiel Vierdaagse in Emst, de werkgroep Vrienden van Prins Bernhard en wandelsportvereniging Wios in Epe.

Foto: Hans v.d. Vlekkert